Vad är Natural Hair Coloring?

March 8

Även kemiska färgämnen är mycket populära, de kan vara hårda, vilket leder till torka skadat hår med långvarig användning. Detta gäller särskilt för semi-permanent och oxidativa permanenta hårfärgningsmedel, som är den mest populära eftersom håret behåller färgen permanent. Dessa färgämnen innehåller också kända cancerframkallande ämnen, med mörkare färger som innehåller högre nivåer. Av alla dessa skäl, många människor vänder sig till naturliga hår färgprodukter.

På grund av trenden mot ett sundare liv, har många vanliga kemiska färgämnen bytt namn och packats om att funktionen ordet "naturlig" i titeln. Vissa av dessa formler har eliminerat en eller två av de hårdare kemikalier, men de enda verkligt naturligt hårfärgningsmedel som är de som innehåller 100% växt (växter) utan metallsalter eller tillsatser.

Det kanske förvånar en del människor att lära sig att enbart växter kan färga håret, men de har använts i över 9000 år för att göra just det. Tack vare denna långa historia av säker användning, naturliga hårfärgningsprodukter - de som innehåller pulveriserat växt enda material - inte kräver djurförsök.

En nackdel med naturliga färgämnen är att en brunett inte kan bli en blondin. Denna process kräver kemikalier som beröva håret dess färg innan ljusare det. Botanicals inte beröva håret, men päls varje hårstrå med genomskinliga proteiner som gör håret starkare, tätning hår nagelband, skyddar kärnan. Detta inte bara "tjocknar" hår men skyddar den mot uttorkning och solskador samtidigt gör det silkeslent vid beröring. Eftersom processen är bra snarare än skada, kan man använda naturliga hårfärgningsprodukter så ofta som önskas.

Henna (Lawsonia inermis) är förmodligen den mest erkända botaniska, som används som en neutral balsam eller för att lägga röda toner. Indigo (Indigofera) används för att färga håret svart, och valnötsskal används ofta för brunt. Genom att kombinera olika förhållanden av dessa växter, kan företag som ljus Mountain ger en rad naturliga hårfärgnings val inklusive olika nyanser av rött, rödbrunt, ljusbrun, mörkbrun och svart.

Framställning involverar mixning växtmaterialet med destillerat vatten i en plast, keramik eller glasskål tills krämig. Naturlig hårfärgningsprodukter bör inte användas med metall, som metalliska molekyler orsakar en kemisk reaktion som kan resultera i en grön ton till håret. Det är också därför destillerat vatten användes i stället för kranen. En trä eller plast blandning sked bör också användas.

Färgämnen måste igel från växtmaterial för att vara effektiv, så blandningen ska sitta över natten innan du ansöker. Alternativt, snabbar värme upp utlakning processen, så man kan koka destillerat vatten före tillsats av den (i en keramisk kruka, inte metall), låt sedan blandningen stå i 10 minuter. Om en icke-metall pan inte är tillgänglig, är ett annat alternativ att värma blandningen i mikron i en minut eller så. En i mikrovågsugn glasskål med lock är idealisk för detta. Skydda mot överhettning och se till att låta blandningen svalna i tio minuter eller mer innan du ansöker.

Genomföra en del test först rekommenderas starkt. Hår som har behandlats kemiskt kunde vända en oväntad färg såsom grönt, på grund av interaktioner med dessa kemikalier. Man bör vänta sex till åtta veckor innan du försöker använda naturliga hårfärgningsprodukter, efter att ha använt kemiska färgämnen. Även någon som aldrig har använt kemikalier skall göra en del test för att undvika överraskningar och att bedöma hur länge blandningen måste lämnas kvar på håret för att påverka den önskade färgen.

Naturligt färgämne appliceras på håret från rot till topp, sedan täckt med ett plastfolie och handduk. Många faktorer spelar in hur länge blandningen bör lämnas på, men ett minimum är typiskt 45 minuter med 1-2 timmar är genomsnittet. Eftersom denna process är så bra för håret, många människor föredrar att lämna den på längre snarare än kortare, vilket också bidrar till att fördjupa färgen. Tvätta ut växter kan vara utmanande, men att tillämpa vissa balsam kan hjälpa processen tillsammans.

Vissa typer av grått hår kommer att färga mycket enkelt med hjälp av naturliga hår färg, medan andra är tuffare, kräver upprepade ansökningar. Med varje ansökan, proteiner päls grå, vilket gör det lättare för efterföljande ansökningar tillämpas i relativt tät följd att följa. Vissa människor lägger citronsaft till deras blandning att ta fram höjdpunkter, bryggt kaffe för att förbättra bruna eller paprika för att förbättra röda. Kanel kan också läggas att stänga av alfalfa-liknande anläggning lukt.

Många så kallade naturliga hårfärgningsmedel som innefattar nu henna, visas tydligt på förpackningen, samtidigt som består mestadels av kemikalier eller med metalliska salter tillsatta, så se upp för bedragare. Naturliga botaniska färgämnen är oftast billigare än kemiska färgämnen, och är bättre för miljön, håret, och otvivelaktigt, för din hälsa.

  • Paprika kan användas för att förbättra rött hår.
  • En hårfärgning kit.
  • Hemgjord naturliga hår färgämnet är inte troligt att drastiskt ändra utseendet på någons hår.
  • Valnötsskal kan användas för att skapa naturliga hårfärg.