Vad Mindfulness Medel

March 11

Ta en titt på varje koncept som gör upp följande definition av mindfulness: avsikt uppmärksamma dina nuet erfarenheter med medkänsla, nyfikenhet, acceptans och öppenhet.

 • Avsikt: Processen av att vara uppmärksam kräver en avsikt. Din avsikt är din anledning att öva - detta kan vara att minska din stress, för att hantera dina känslor eller utveckla visdom. Att vara tydlig med vad du hoppas få från mindfulness på lång sikt formar kvaliteten på din mindfulness upplevelse.

  Till exempel, om du går till din lokala mataffär med en tydlig avsikt att få mjölk, bröd och ägg, du kommer troligen att nå det. Men om du slår inte riktigt säker på vad du är ute efter, kan du sluta köpa något på specialerbjudande, även om du inte behöver det.
 • Uppmärksamma: Uppmärksamhet kan vara smal eller bred. Traditionellt mindfulness handlar om att utveckla en bred, öppen medvetenhet, men de flesta mindfulnessövningar börjar med en smal, fokuserad uppmärksamhet på något - till exempel att fokusera din uppmärksamhet på din andning eller en del av din kropp. De flesta meditationer gå vidare till att omfatta en bred, öppen uppmärksamhet också.
 • Nuet: Den här och nu - vad som än händer i detta ögonblick. Om du är uppmärksam på vad som händer nu, och du är medveten om att du är uppmärksam, du är i nu. Mycket av tiden, är ditt sinne fokuserat på händelser i det förflutna eller funderingar om framtiden.

  Mindfulness värden upplevelser i nuet, som ironiskt nog leder till en bättre framtid! Ytterst är det enda ögonblick som existerar nuet - allt annat bara existerar i ditt eget sinne.

  Dina nuet upplevelser kan vara interna (t.ex. tankar eller känslor) eller extern (t.ex. vad du upplever genom dina sinnen).

 • Medkänsla: Vänlighet till dig själv är nyckeln här. När tränar mindfulness, du är inbjuden att vara snäll mot dig själv. När du märker själv döma dig själv i en hård sätt, uppmuntrar mindfulness dig att vara medveten om denna process och låta dom gå.

  Du har förmodligen en inre kritiker inom ditt sinne som ofta är att kritisera dig eller andra. De flesta människor gör. Mindfulness handlar om att märka denna aspekt av dig själv och kliva tillbaka från det, snarare än att mata eller uppmuntra mer kritik.

  I det gamla indiska Pali, orden för sinne och hjärta är desamma. Och det kinesiska tecknet för mindfulness är en kombination av två tecken. En del innebär nu och den andra betyder sinne eller hjärta. Så när du hör ordet mindfulness kan du också överväga att det ska betyda heartfulness.

 • Nyfikenhet: Mindfulness är helt naturligt för barn eftersom de är naturligt nyfikna och ständigt frågar "varför?". Mindfulness handlar om att återuppväcka din inre nyfikenhet. Om du är mer nyfiken på världen omkring dig, du är omedelbart mer uppmärksam i stället för att bete sig vanemässigt och reagera på situationer automatiskt. Även barn kan dra nytta av mindfulness dock.

  Denna dimension av nyfikenhet är särskilt användbart när man hanterar svåra tankar och känslor. Istället försöker automatiskt att slåss eller fly från ohjälpsam tankar eller känslor, uppmuntrar mindfulness dig att bli nyfiken på dem. Detta i sin tur skapar en annan sinne stat och är mer sannolikt att låta din svåra inre upplevelse att försvinna.
 • Godkännande: En av de viktigaste och dåligt förstådda attityder i mindfulness. I själva verket, är uppmärksamhet ibland till som en acceptans-baserad terapi, eftersom denna attityd är så viktig. Acceptans för vissa människor har negativa konnotationer av passivitet, att ge upp eller låta någon att göra fel utan att vidta åtgärder - agerar som en dörrmatta. Men det är inte alls vad acceptans innebär i mindfulness.

  Acceptans är en aktiv process för att erkänna din nuvarande ögonblick erfarenhet och är särskilt viktigt när det handlar om känslor. Detta exempel kan vara till hjälp. Tänk dig att du reser från London till Manchester. Innan du kan komma till Manchester, måste du acceptera att du är i London. Det är vettigt.

  Om du inte accepterar att du är i London, du kommer aldrig att komma till Manchester. Du måste börja där du är. På samma sätt, om du känner dig ledsen, måste du acceptera det. Låtsas, förneka, slåss eller springa från din känsla hjälper inte - i själva verket, du oavsiktligt ger känslan mer uppmärksamhet och så är mer benägna att stärka den.

 • Öppenhet: Mindfulness uppmuntrar dig att öppna upp till dina inre och yttre upplevelser, så gott du kan. Öppenhet innebär en känsla av att kliva tillbaka från dina erfarenheter, men inte undvika eller springa ifrån dem. Denna steg tillbaka är oerhört bra när man har obevekliga tankar eller svåra känslor.

  Mindfulness kan du titta på tankar som uppstår och som passerar iväg utan att behöva hålla fast eller bifoga dem. Du behöver inte tro på allt du tror. En känsla av fristående öppenhet kan du också titta på känslorna komma och gå från ett säkert avstånd istället för att överväldigas av dina känslor. På detta sätt, i stället för att undertrycka känslor du handskas med dem.

  Till exempel, säga att du är nervös om en kommande tenta. Du kan titta på dina tankar, som "Jag hatar tentor" eller "Vad händer om jag misslyckas?", Som bara tankar och låta dem gå.

  Du kan också vara medveten om känslan av ångest i magen med en känsla av avstånd eller perspektiv. Du kan då centrera dig själv genom att ta några djupa, långsamma andetag, känna känslan av dina andetag i din kropp. Du då känner mer effektivt beredd att studera för din examen.

  Vad Mindfulness Medel