Vilka är de bästa tipsen för Canning tomatsalsa?

January 13

Hemlagad salsa kan vara mer sparsam och smakrik än kommersiella Jarred salsa. Många kockar förbereda och kan stora partier av färsk salsa, så att de kan äta det under hela året eller ge den som present. Experttips för konservering tomatsalsa hjälpa konsumenterna förbereder salsa som har en behaglig smak och är säkert att äta efter konservering. Några tips för den bästa provsmakning salsa inkluderar välja köttiga tomater, ta bort tomatskal helt och effektivt och blanda det korrekta förhållandet av grönsaker till kryddor. Säkerhetstips för konservering tomatsalsa är att lägga tillräckligt surhet till salsa, se till att grönsakerna är sura nog att vara ordentligt bevaras, undviker vissa tillsatser och bearbetning burkarna för lämplig tid.

Tomaterna som gör den bästa salsa är köttiga, med minimal vattenhalt. Många experter rekommenderar Roma tomater för sin tjocka konsistens. Andra sorter som ofta används vid konservering tomatsalsa inkluderar biff och bättre pojke tomater. Tomaterna ska vara mogen och bör inte ha synliga tecken på nedbrytning eller skada.

Salsa kommer att ha en mer önskvärd konsistens om skinn, frön och kärnor tas bort före bearbetning. Skins kan enkelt avlägsnas genom blanche tomaterna. Blanch, plats partier av tomater i kokande vatten i ca 30 sekunder. Omedelbart dränka kokt tomater i en skål med isvatten. Skinnen kommer lätt skalas av, och de skalade tomater kan skivas, kärnhus och seedade, copped, då dräneras på överflödigt vatten.

Kryddblandningar kan framställas från grunden eller köpa färdigblandad. Ingredienser som ofta används i blandningarna inkluderar vitlök, chilipulver, salt, peppar, socker och koriander. Grönsaker som paprika eller lök kan vara uttorkad och ingår i kryddblandningar eller läggas färskt i receptet. Många kockar smakar salsa som de förbereder det, lägga kryddor tills önskad smak uppnås. Flera droppar het pepparsås kan läggas till de flesta recept för att skapa en kryddig salsa.

Hemlagad salsa är farligt att konsumera efter flera veckor om det inte har blivit ordentligt burk. De flesta tomat salsor kan konserverad genom att nedsänkt i ett kokande vattenbad i ca 30 till 45 minuter. Kockar som vill burk salsa bör noga följa en testad recept som är avsedd för konservering. Dessa recept kommer att kräva en kombination av grönsaker som innehåller tillräckligt med surhet för säker konservering, och de brukar kommer att kräva en extra källa till syra, såsom vinäger eller citronsaft. Det är viktigt att titta noga på de listade produkterna i receptet, eftersom vissa vinäger innehåller olika nivåer av surhet, och det är viktigt att använda en som är surt nog att bevara salsa.

Desinficera alla salsa burkar innan konservering tomatsalsa genom att köra dem genom en diskmaskin eller för hand tvätta dem med tvål och varmt vatten. Koka lock för att se till att de är rena. Undvik att lägga till extra ingredienser såsom majsstärkelse, eller mjöl i ett försök att förtjocka salsa före konservering den. Jar lock bör kontrolleras 24 timmar efter konservering. Om de inte har förseglats i enlighet med tätningsegenskaper visst märke burkar, bör kocken konsumera eller släng salsa inom en vecka kylning.

  • Tomater som används för hemlagad salsa ska vara köttiga och har minimal vattenhalt.
  • Blanch tomater i kokande vatten för att avlägsna skalen.
  • Burkar och lock bör rengöras noggrant innan du använder dem för konservering salsa eller andra varor.
  • Chilipulver, spiskummin och vitlök är vanliga ingredienser i hemmagjord tomatsalsa.
  • Tomatsalsa inkluderar ofta koriander.
  • Chilipulver kan användas för att smaktomatsalsa.