Kan Typing Orsak belastningsskador?

October 11

En repetitiva belastningsskador är en skada på senor, muskler, eller mjuk vävnad i kroppen som orsakas av enkla repetitiva rörelser. Många människor som använder datorer i stor utsträckning upplever förslitningsskador från att skriva, mousing, och har Oergonomiska arbetsstationer. Skriva skador kan bli mycket allvarligt, särskilt om de inte behandlas. På en låg nivå, kan skriva skador orsaka människor att vara utan arbete under en tid medan de läker, men människor kan också vara svårt handikappad om de inte upp frågan. Lyckligtvis kan åtgärder vidtas för att förhindra att skriva skador, och att stödja din hälsa på lång sikt.

Medverkan av belastningsskador med specifika yrken är hundra år gamla. Historiker noterades så tidigt som den 17: e talet som författare och skriftlärda hade ofta handskador, och att slaktare och manuella arbetare hade ibland liknande smärtor, speciellt i överkroppen. Eftersom användningen av datorer och skrivmaskiner har blivit vanligare, har begreppet skriva skador kommit till uppmärksamheten av många människor.

Det finns ett antal olika typer av belastningsskador som kan förvärvas genom att skriva, allt från tennisarmbåge till tendinit. Många av dessa skador kan läkas, om patienten inser skadan tillräckligt tidigt och tar steg för att behandla det och förhindra reinjury. Andra förslitningsskador, såsom cystor och karpaltunnelsyndrom, är potentiellt farligare. Karpaltunneln orsakas av svullnad runt ben och ligament, vilket resulterar i begränsad rörelse och smärta. Om de tillåts att utvecklas, kan det endast behandlas kirurgiskt.

När du skriver skador kan vara allvarliga, kan de minimeras, och många läkare är mer bekymrade över musen. Med användning av en mus tvingar handen i en konstig ställning, och kan slutligen leda till att mer långsiktiga skador än att skriva kan. För att hantera risken för belastningsskador, bör alla datoranvändare tar sig tid att sätta upp en ergonomisk arbetsyta som uppmuntrar dem att hålla sina armar nivå och rakt från armbågen, med handlederna i ett neutralt läge. De handleder bör inte böjas eller vilade på något medan du skriver, och benen bör planteras på marken eller på ett fotstöd. Maskinskrivare bör också göra en insats för att sitta upp rakt, utan slouching eller lutar inåt mot monitorn. Med dessa åtgärder kommer att göra skriva skador mindre troligt.

Pauser är mycket viktigt om man vill undvika att skriva skador. Var 20 minuter eller så, bör datoranvändare gå upp, gå runt, sträcka, och sträcka ut sina händer i synnerhet. Händerna kan förenas och sträckte bakom ryggen, eller gått samman i framför kroppen med armbågarna böjda och försiktigt vridna från ena sidan av kroppen till den andra. Fingrar och tummar bör vara fullt roteras, och armarna ska sträckas utåt från kroppen, med en hand gripa den andra och sedan byta. Detta ger också maskinskrivare en möjlighet att vila sina ögon.

Om en maskinskriverska upptäcker tecken på att skriva skador utvecklar, såsom domningar, stickningar, spänningar, smärta, eller ett begränsat rörelseomfång bör maskinskriverska ta ledigt. Olika behandlingar allt från massage till kompresser kan användas för att behandla sjukdomen, som bör hanteras innan maskinskriverska återgår i arbete.

  • Personer med karpaltunnelsyndrom kan uppleva domningar eller stickningar i fingrarna.
  • Förslitningsskador kan förvärvas genom att skriva.
  • Ett handledsstöd kan bäras för att lindra smärta i samband med karpaltunnelsyndrom.
  • Ofta för att behandla tennisarmbåge och andra belastningsskador i armen, ger en armbåge ärm tryck och stöd för muskler och bindväv runt underarmen och armbågen.
  • Spjälor kan hjälpa någon med karpaltunnelsyndrom.
  • Skriva på ett tangentbord kan vara svårt på handlederna, eventuellt försvårande Carpal tunnel problem.