Hur väljer jag det bästa LED Ficklampa Bulb?

October 10

Valet av den bästa lysdiod (LED) ficklampa lampa kommer att fastställas baserat på vad användaren av ficklampa försöker göra. Ibland är allt en användare försöker göra få en direkt ersättning för glödlampan i hans eller hennes ficklampa. I sådana fall, överväganden inkluderar glödlampa spänning, ljusstyrka, wattal och färg. I andra fall kan användaren vill ha en mer kraftfull lampa eller en annan typ av LED-lampa än en som ersätts.

En av de viktigaste aspekterna av alla LED-ficklampa lampbyte är spänningen vid vilken lysdioden kommer att drivas. Detta baseras normalt på antalet och typ av batterier ficklampan tar. Det är viktigt att inte pressa mer spänning genom lysdioden än den är specificerad för att hantera; medan lampan blir ljusare med mer spänning, blir värmeavledning ett problem. Detta kan leda till en situation som kallas "termisk rusning", där värmen gör att lampan att ständigt dra mer ström, vilket leder till mer värme och, så småningom, en förstörd lysdiod.

Ett annat viktigt kriterium för val av rätt LED-ficklampa lampa blir den fysiska passning av lampan. Om en drop-in, eller direkt ersättning, är glödlampan önskas - utan modifiering av ficklampa eller lampa behövs - det bästa är att se om tillverkaren av ficklampan ger en sådan lampa. Lampan måste kunna fysiskt passa uttag i ficklampan, och det måste göra det med rätt polaritet. Även om båda dessa kriterier är uppfyllda, är det värt att notera att den typ av lampa valts kan påverka ficklampa förmåga att fokusera strålen till en plats eller en översvämning.

Bortsett från det korrekta passform och krävs spänning, andra funktioner är värt att undersöka när man väljer en LED-ficklampa lampa. Den ljusintensitet, eller ljusstyrkan, om en glödlampa är en sådan egenskap. Ljusstyrka betyg för ficklampor mäts vanligen i lumen och kan variera från 10 lumen eller så för de minsta modellerna på många hundra lumen för taktiska ficklampor. Den ljusstyrka av en glödlampa är den största faktorn i hur långt det kan kasta en stråle av ljus, och de ljusaste LED-ficklampa lökar kan belysa objekt minst en åttondel av en mil (cirka 200 meter) bort. Flera lysdioder ibland utnyttjas vid ett glödlampa montering för att uppnå maximal belysning och, beroende på ficklampan, kan det vara möjligt att variera antalet lökar eller watt för att skapa olika ljusstyrkenivåer.

Den ljusintensitet av en LED-ficklampa lampa tenderar att korrelera till lökens angivna wattal, vilket är betyget på hur mycket energi en LED-ficklampa glödlampa förbrukar över tiden. Normalt är de ljusaste LED ficklampa lökar betyget 5 till 8 watt eller mer och, som ett resultat, är den ljusaste tillgängliga; kommer dock batteritiden sänkas. Omvänt kommer sannolikt att erbjuda lång batteritid men mindre ljusstyrka en glödlampa märk endast 1 watt.

Färg är ännu en skillnad i valet av en LED-ficklampa lampa. Lökarna finns i en mängd olika färger, men vitt är ofta att föredra för sin ljusstyrka och eftersom det ger användaren möjlighet att se de rätta färgerna av föremålen belyses. Vit LED ficklampa lökar tenderar att ha mindre gult och bli en renare vit än sina glödande motsvarigheter.

Om den typ av LED-ficklampa lampa som skall förvärvas är en ultraviolett (UV) eller svart glödlampa, det finns åtminstone en mer hänsyn när man väljer en UV LED-lampa. Medan UV lampor är klassade i fråga om wattal och ljusstyrka som andra lysdioder, är desto viktigare specifikation för UV LED ficklampa lampor våglängden. Detta ges vanligen i nanometer (nm) med det vanliga utbudet är mellan 365 nm och 410 nm; den lägre betyg, desto mer ljust en UV-ljus orsakar föremål att glöda. UV ficklampa lökar avsedda för yrkesmässig användning kommer att ha en rating mellan 365 nm och 380 nm men kommer att kosta mer. Däremot kommer UV ficklampa lökar rankade närmare 400 nm inte göra föremål lyser lika klart, men finns tillgängliga till en lägre kostnad.

  • Lysdioder använder mindre energi än traditionella lampor.