Använda Xcode att utveckla en App

October 13

Att utveckla en iPhone, iPod touch eller iPad app, måste du arbeta inom ramen för ett Xcode projekt. Xcode stöder följande aktiviteter som är delar av att utveckla din ansökan:

  • Skapa en Xcode projekt
  • Utveckla programmet (designa användargränssnittet med hjälp av en storyboard, kodning, och köra och felsöka kod)
  • Tuning programmets prestanda
  • Distribuera ansökan

Skapa ett Xcode projekt

Att utveckla en iOS-program, börjar du med att skapa ett Xcode projekt. Ett projekt innehåller alla element som behövs för att skapa en applikation, inklusive källfiler, en grafisk representation av användargränssnittet, och bygga inställningar som behövs för att bygga din ansökan.

Du arbetar med ditt projekt i Workspace fönstret, vilket gör att du kan skapa alla dessa element samt bygga, springa, felsöka, och skicka in din ansökan till App Store.

Utveckla ansökan

Du har mycket att göra för att utveckla ett program. Du måste utforma användarupplevelsen och sedan genomföra det du kom med som ett användargränssnitt. Du måste skriva kod för att implementera funktioner i appen. Du måste också testa och felsöka appen.

Utforma användargränssnitt med hjälp av en storyboard

Xcode s Interface Builder är redaktör du använder för att montera din ansökan användargränssnitt med hjälp av förkonfigurerade föremål som finns i biblioteket. Objekten inkluderar fönster, kontroller (t.ex. brytare, textfält och knappar) och de åsikter som du kommer att använda, till exempel visningar Bild, Web, och bords.

Den Interface Builder editor låter dig lägga till objekt, konfigurera sina fastigheter, och skapa kopplingar inte bara mellan användargränssnitt objekt, utan också mellan användargränssnitt objekt och din kod.

När du använder en storyboard, de flesta om inte alla dina skärmar hamna visas i storyboard och Interface Builder sparar din storyboard i en storyboard-fil (med .storyboard förlängning). När du inte använder en storyboard, är varje skärm sparas separat som en spets-fil (med .xib förlängning).

Hursomhelst, dessa filer innehåller all information iOS måste rekonstruera de användargränssnittsobjekt i din ansökan vid körning.

Interface Builder sparar tid och ansträngning när det gäller att skapa programmets användargränssnitt. Du behöver inte koda varje objekt (vilket sparar dig en hel del arbete), och vad mer, eftersom Interface Builder är en visuell editor, får du se vad din ansökan användargränssnitt kommer att se ut under körning.

Kodning

För kod använder du Källkod redaktör, som stöder funktioner som kodkomplettering, syntax-medvetna indrag, och källkod vikning (för att dölja "kodblock" tillfälligt). Du kan få kontextbaserad hjälp för att hjälpa dig, och om du behöver information om en viss symbol, kan du antingen få en sammanfattning av en symbol dokumentation direkt i editorn, eller så kan du välja en mer omfattande dokumentation i Sorteraren.

Xcode Live Frågor och Fix-it har arbetet tillsammans påpeka misstag när du skriver in din kod och erbjuder sig att fixa dessa misstag för dig.

Löpning och felsökning

När du kör din ansökan att felsöka eller testa den, kan du köra den i iOS-simulatorn på din Mac och sedan på en iOS-baserad enhet (om du är i utvecklaren programmet). Med hjälp av simulatorn kan du se till att din ansökan beter sig så som du vill. Du kan också få felsökningsinformation - som du kör - i Debug området.

Genom att köra din app på en enhet som är ansluten till din Mac (fortfarande använder felsöknings, om du vill), kan du följa de faktiska användarupplevelse och se hur appen kommer att utföra.

Tuning programmets prestanda

Den Instrument programmet kan du analysera resultatet för din ansökan då den körs i simulatorn eller på en enhet. Den Instrument programmet samlar in data från din kör program och presenterar dessa data i en grafisk tidslinje.

Bland andra mätningar, kan du samla in uppgifter om programmets minnesanvändning, diskaktivitet, nätverksaktivitet, och grafikprestanda. Denna information kan du analysera din ansökan prestanda och identifiera prestanda och resursproblem.

Distribuera ansökan

Xcode ger olika typer av distributions ansökan, inklusive

  • Ad Hoc Distribution för att testa på upp till 100 iOS-enheter.
  • App Store för att distribuera till hundratals miljoner iOS-enhet användare. Du kan ge dina appar bort gratis eller låt Apple sälja dem för dig.
  • Anpassad B2B Apps för distribution business-to-business apps direkt till dina företagskunder som har en volym Purchase Program konto.

Du skapar ett arkiv av din ansökan som innehåller felsökningsinformation, vilket gör det lättare att spåra buggar rapporterats av testare (och användare) för din ansökan. När din ansökan är redo att gå, lämna du den till App Store.

(Innan du skickar din app till affären, kan du även köra en del av samma program-valideringsförfaranden på dina program som Apple gör. Passerar dessa tester gör din ansökan godkännande processen så snabbt som möjligt).