Vad bör jag tänka när man köper en tandborste?

June 5

Borsta tänderna regelbundet är en viktig del av god munhygien, men många människor misslyckas med att överväga vikten av att köpa en tandborste. Enligt tandläkare, ska du byta ut din tandborste var tredje månad eller efter en större sjukdom. Förutom att sprida bakterier, är en gammal tandborste med slitna borst mycket mindre effektiv vid rengöring tänderna. I själva verket har studier visat att köpa en tandborste regelbundet hjälper dig ta bort upp till 30% mer plack från tänderna.

Tandborstar är lätt tillgängliga på drog och lågprisbutiker. Du kan hitta tandborstar i en mängd olika färger, vilket kan vara ganska praktiskt om du har en stor familj. Om du köper en tandborste för ett barn, seriefigurer tryckt på handtaget hjälp gör munhygien verkar mer lockande. Om du har problem att komma ihåg när du senast köpte en ny tandborste, försöka köpa en tandborste som har en speciell indikator borst som tonar när den behöver bytas ut.

Fasthet borsten är förmodligen en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en tandborste. Tvärtemot vad många tror, ​​borsta tänderna med hårda borst är inte den bästa rengöringsmetod. I själva verket, rekommenderar de flesta tandläkare med en borste med mjuk borst för att undvika irriterande känsligt tandkött.

Priset är inte nödvändigtvis ett tecken på kvalitet när man köper en tandborste, men du bör titta efter en borste som har borst med rundade kanter. Vassa kanter på borsten av en tandborste kommer att skada ömtåliga orala vävnader, särskilt om du € ve utvecklat vanan att tugga på din tandborste. Om du ser American Dental Association Sigill Acceptans på din tandborste paketet, innebär detta att produktens kvalitet är acceptabel.

Även om manuell tandborste är fortfarande det självklara valet för de flesta vuxna, elektriska tandborstar är ett annat alternativ att överväga. Viss forskning har visat att en elektrisk tandborste är något mer effektiv vid att ta bort plack från tänderna. Om du lider av gingivit, skulle detta göra en elektrisk tandborste en klok investering. Naturligtvis är en elektrisk tandborste också en stor bekvämlighet om du lider av artrit eller har begränsad rörlighet i händerna.

När du € ve valt din nya tandborste, itâ € s tid att välja en bra lagringsplats. Donâ € t butik din tandborste i en öppen hållare nära toaletten, eftersom små vattenpartiklar frigörs när du spolar kommer att orsaka onödig förorening. Normalt är en sluten plastbehållare det bästa lagringsalternativ för din nya tandborste.

  • Tandläkare rekommenderar att använda tandborstar med mjuk borst för att förhindra tuggummi irritation.
  • Elektriska tandborstar är något effektivare än manuella sådana.
  • Tandborstar bör inte förvaras nära toaletten.
  • Mjuka borst brukar anses vara den bästa för en tandborste.
  • Tandläkare rekommenderar ofta tandborstar och utbytes scheman till sina patienter.
  • Olika tandborstar är konstruerade för olika tand och tandköttsproblem.