Vilka faktorer påverkar kväveoxid Produktion?

May 13

Kväveoxid (NO) är avgörande för den mänskliga kroppen. Det produceras av celler i blodkärlen och hjälper till att hålla dem öppna, förhindra blodproppar, och stoppa plack från att blockera blodflödet. Blodtrycket regleras även av NO, samt några immuna och endokrina funktioner och kommunikation mellan celler. Olika faktorer kan påverka produktionen av kväveoxid i kroppen, såsom motion, diet, kolesterol och sjukdom. Alkohol, tobak och fetma orsakar ofta kväveoxidnivåerna minskar.

Celler i det inre lagret av blodkärlen, som kallas epitel, är i allmänhet ansvariga för kväveoxidproduktion i kroppen. Den kemiska föreningen reser till slemhinnan i fartyg och kan tillåta dem att vidgas, vilket vanligtvis sänker blodtrycket. Det kan också stoppa blodkroppar från att koagulera mot kärlväggarna. Produktionen av NO i den mänskliga kroppen kan stimuleras av en aminosyra som kallas L-Arganine. Kostkällor av detta ämne är vanligtvis fisk och kött, samt spannmål, men tillskott är ofta tillgängliga kommersiellt.

Vitamin E och C-vitamin stimulerar också produktionen av kväveoxid, antingen i livsmedel eller i tillägg form. Mättat fett kan hämma NO från att släppas, men omega 3-fettsyror kan vara fördelaktigt eftersom de kan minska nivåerna av dåligt kolesterol som blockerar kväveoxid. Fiber är ofta hjälpsam samt i termer av kolesterol reglering. "Skräp" mat och livsmedel som är stekt, dock ha en negativ inverkan på NO-produktion och ofta förvärra problemet genom att lägga till skadliga fetter i blodet.

Celler som klär väggarna i blodkärlen, som kallas endotelceller, kan också stimuleras att producera kväveoxid genom motion. Måttliga träning tre dagar i veckan kan vara nog; Detta utlöser produktionen av kväveoxid syntas som tillåter kroppen att göra NO. Konsumtion av stora mängder alkohol, däremot, kan hämma produktionen av kväveoxid, och så kan röktobak. Det finns också några receptbelagda läkemedel som kan hämma den också.

Förutom kost och beteendemässiga faktorer som påverkar produktionen av kväveoxid, vissa hygienkrav gör också. Hjärtsjukdomar och diabetes, samt högt blodtryck kan vara deltagare minskade kväveoxidnivåer. Förhållanden såsom neurologiska sjukdomar, artrit och fetma kan också bidra, och ålder kan vara en faktor också. Kosttillskott är ofta lönsamma alternativ för att öka produktionen av kväveoxid, och det finns också receptbelagda läkemedel som kan göra så också.

  • Fetma kan orsaka kväveoxidnivåer att minska.
  • Kväveoxid håller blodkärlen öppna, förhindrar blodproppar, och stoppar plack från att blockera blodflödet.
  • Den frekventa användningen av produkter som innehåller tobak kan leda till minskad produktion av kväveoxid.