Vad är ett Debit Date?

July 15

En debiteringsdagen är kalender dag då en betalning är planerad att dras automatiskt från ett konto, vilket är typiskt en kontroll eller sparkonto. Debiteringsdagen kan ställas in för någon tid i månaden, antingen genom den som betalar räkningen eller av kreditgivaren eller företag som tar emot betalningen.

De typer av företag som kan väcka en debetdatum varierar. Normalt är en direktdebitering från ett individualâ € s konto ett avtal mellan kontoinnehavaren och Biller. Två av de vanligaste debiteringsdatum är den första och den 15: e dagen i månaden.

En direktdebitering kan anslutas med allt från ett kreditkort eller elräkning betalning till barnbidrag och underhållsbidrag. I vissa fall är kontoinnehavaren tillåts välja debiteringsdagen, medan i andra fall företaget debitering av pengar berättar kontoinnehavaren när debiteringsdagen kommer att bli.

Etablera en debiteringsdagen kan vara en bekvämlighet för en kontoinnehavare. Istället för att behöva oroa sig för när man ska betala räkningar eller handlingen att sitta ner för att skriva ut checkar och postväxlar, kontoinnehavare kan ha alla sorters betalningar direkt debiteras från sitt konto.

Online räkningen lön tillåter även kontoinnehavare att fastställa debiterings datum för när de vill ha en faktura betalning för att nå borgenären. I denna situation, gör det kontoinnehavaren att sitta ner en gång i månaden och schema ut sina räkningar på en gång. Med en online räkningen lönesystem, vilket är genom stranden av kontoinnehavaren, kan kontohavaren schemadebiteringsdagen för varje sina räkningar som ska betalas för hela månaden.

Eftersom en kontoinnehavare kan eller inte kan ha kontroll över debiteringsdagen, är det viktigt att övervaka balansen på kontot. Detta säkerställer att det alltid finns tillräckligt med pengar för att täcka autogiro. Vissa företag erbjuder även rabatter på priser till de kunder som väljer en autogiro alternativ från sitt konto.

Vissa företag tillåter även kontoinnehavare att dela månatliga betalningar i två genom att separera avdrag i två olika datum för att debitera kontot. Till exempel kan en bil försäkringsbolag fastställa ett datum för att debitera kontot eller hälften av bilförsäkring betalning för den första dagen i månaden. Företaget kan sedan ställa den andra debiteringsdagen för den 15: ei månaden.

  • Debiteringsdagen är den dag en utbetalning beräknas dras från ett bankkonto.