Vad är en foto Puzzle?

July 16

Ett foto pussel är ett pussel som, när den är klar, avslöjar en vacker fotografiskt scen eller stående. Det kan vara mycket utmanande att arbeta på ett foto pussel eftersom stora mängder av pusslet kan ha liknande färgade bitar, som i en blå himmel, eller hudtoner i ett ansikte. Det behövs en skarpt öga för att matcha former, och inte bara leta efter färg ledtrådar.

Eftersom det kan ta dagar eller veckor att slutföra ett foto pussel, är det en bra idé att börja monteringen på en bärbar pappskiva, plywood, eller något jämförbart. Alternativt kan du köpa ett pussel caddie eller "portapuzzle." Om du måste flytta foto pussel, kommer du inte förstöra det arbete du har lagt ned på det. Den färdiga scenen kan vara hisnande, och många människor kommer att rama in och visa deras foto pussel när du är klar.

Vill du ha en bild pussel gjort av din favorit personliga fotografier? Det finns vissa online "pussel företagens som kommer att göra det åt dig. Du kan ordna ett collage av flera bilder tillsammans, eller använd ett enda foto utvidgningen. Vad sägs om den familjen bild när camping förra sommaren vid sjön, eller bilder på barnen leker på stranden? Kanske du och din bästa vän som står i snön på din favorit ski lodge, eller att lustiga skott på din 30-årsdag med gänget några ark till vinden!

Bröllop bilder, baby bilder, examen eller prom, gruppbilder och semester teman bilder är några andra idéer. Vet du någon som är fanatiska om ett husdjur? Skulle inte de vara förvånad över att få ett foto pussel av deras lurviga eller befjädrade vän!

Det finns några tips som hjälper dig montera din foto pussel. Först behöver du gott om utrymme - ungefär fyra gånger dimensioner färdiga pusslet. Ta bort alla bitar ur kartongen och placera dem i ett enda lager, uppåt så att de syns tydligt. Separera bitarna i två grupper: bitar som är en del av ramen eller kanten och inredningsdetaljer. Ramen bitarna kommer att ha minst en rak kant, förutsatt pusslet är rektangulär eller kvadratisk. Du kan dessutom dela dessa grupper i liknande färger.

Det första man måste montera är ramen. De fyra hörnen är lättast att hitta eftersom de har två raka kanter. Bygg från hörnen tills ramen är komplett. Nästa, använd bilden på lock för att leta efter unika texturer, linjer eller andra delar av foto pussel som är lätta att identifiera bland bitarna. Spara områden som är mindre urskiljbara, liksom klarblå himmel eller stora delar av bladverk, till sist.

Det viktigaste är att ta din tid och njuta av dig själv. Montering ett foto pussel kan vara meditativt och avkopplande. Du kommer även hitta vänner på väg till pusslet att prova på det. Bäst av allt, när det äntligen gjort det kommer att bli en vacker konstverk!

  • Foto pussel föreställande bilder med färre färger och former kan vara mer lämplig för små barn.
  • En tidlös bild, som ett bröllop porträtt, kan göra en stor foto pussel.
  • Foto pussel kan vara en utmanande form av pussel.