Vad är en Tvättservice Mat?

November 5

En tvättomat finns ett mynt kommersiell tvättstuga. Termen, tvätt matta, är den felaktiga formen av ordet, tvättomat men är fortfarande i allmänt bruk i vissa delar av Nordamerika. Ordet tvättomat sitt ursprung i 1950-talet från orden tvätt och automat. Tvätt mattor, eller tvättomater, är tvättomaten företag som används regelbundet av dem som inte har tillgång till hemma tvätt rengöringsmaskiner. Dessa kommersiella mynt tvätterier används också av dem som vill tvätta objekt såsom stora duntäcken som kanske inte passar i en vanlig storlek hushållstvättmaskin.

Många tvättomater har olika storlekar och typer av tvättmaskiner tillgängliga. Till exempel, förutom kommersiella brickor som håller en belastning vardera, kan en tvättomat ha en trippel-loader tvättmaskin som tvättar tre massor av smutstvätt på en gång. Kostnaden för trippellastaren är oftast lite mindre än kostnaden för att använda tre enda belastning kommersiella tvättmaskiner. De torkar i mynt tvättstugor kan bara vara en storlek, men många tvättomat torkar hålla två laster.

Antalet tvättmaskiner och torktumlare i en tvättomat beror på storleken av anläggningen och det ungefärliga antalet kunder det är tänkt att fungera. Många mynt tvätt städning möjligheter har minst sex brickor och sex torktumlare, men detta varierar kraftigt. Flerbostadshus kan ha en eller två tvättmaskiner och torktumlare på varje våning eller en myntautomater tvättstuga med så få som fyra tvättmaskiner och torktumlare för att tjäna hela byggnaden.

För att spara utrymme, är torktumlare i tvättomater ofta monteras på väggen. En tvättomat kan också ha väggmonterade automater små storlekar av tvätt tvålar och / eller göra förändringen från papperspengar. Vissa mynt tvättstugor har personal tvätt skötare tillgängliga, men många gör det inte. En tvättomat kan ge en droppe ut och plocka upp tvättservice för kunder att använda. Att ha personal gör de tvätt kostnader mer än att bara använda maskinerna, men det kan vara värt det för vissa människor, om de kan släppa sin smutstvätt iväg till tvättomat tjänsten på morgonen innan arbetet och plocka upp sin rena tvätt på vägen hem från jobbet.

Även den minsta stora tvättomat sannolikt har åtminstone ett litet bord för fällbara kläder. Större tvättomater kan ha extra funktioner som takmonterade tv och automater att avstå kaffe eller tilltugg. Till skillnad från i ett hem där det finns bara en tvättmaskin och torktumlare så bara en massa tvätt kan göras på en gång, kan flera laster brukar göras samtidigt i olika maskiner i en tvättomat.

  • Doften av blekmedel kan vara en del av en tvättomat miljö.
  • Tvättmattor kan sälja tvättmedel.
  • Tvätt mattor är en service människor samlar reservdelar förändring för att använda på.
  • Laundromats kallas ibland tvättmattor.
  • Personer med en stor mängd kläder att tvätta kan föra dem till en tvättomat i en korg.