Vad är historien om den statliga Sigill Washington?

January 17

Den officiella statliga sigill Washington är mycket enkel, med endast ett fåtal element, även om en mer påkostade designen ursprungligen föreslog. Den har en die-cut porträtt av George Washington, den första presidenten av Förenta staterna, för vilka staten heter, och orden "Försegla av delstaten Washington 1889" indikerar det år då den amerikanska territoriet blev en staten. Charles Talcott, en juvelerare från Olympia, WA, ombads att skapa konstverk som baseras på en naturskön utsikt över Tacoma, WA att sammanfalla med det första mötet i delstatsparlamentet i november 1889. Talcott rådde lagstiftaren att anta Washington porträtt istället, tro att det skulle vara tidlös och lättare associeras med själva staten. Under 2010 en Washington mannen, arg av vad han trodde var överdriven beskattning, registrerat ett förslag med statssekreteraren för att ersätta det nuvarande tillståndet sigill med det av en man i kostym med en binnikemask fäst vid sin tarmen.

Den första idén för staten sigill Washington var att använda det naturliga landskapet som inspiration. Den föreslagna utformningen presenterade Mt. Rainier, hamnen i Tacoma, WA, och ett vetefält med betande får. Talcott hävdade att denna skiss var för komplicerat och skulle inte återspegla den framtida utvecklingen av staten. Han ursprungligen planerat att modellera sitt arbete på ett frimärke som hade George Washington på det, men senare ersatt den med en likhet avbildad på en låda med hostmedicin. Tärningen skapad av Talcott, nu mer än 100 år gamla, är fortfarande förvaras av utrikesminister, den officiella vårdnadshavare för stats sigill Washington. År 1967, staten anlitade en grafiker från Seattle namngav Richard Nelms att uppdatera tätningen konstverk, och han valde ett porträtt av George Washington av Gilbert Stuart.

Under hela sin historia har staten sigill Washington genomgått smärre förändringar, men det mest radikala förslaget gjordes under 2010. En invånare i staten Washington var missnöjd med vad han trodde var orättvisa och orimliga affärs- och personliga skatter som tas ut av delstatsregeringen. Han föreslog att det aktuella tillståndet tätningen bytas ut mot en skildring av denna förmodade orättvisor, en binnikemask fäst tarmen av en affärsman. Förslaget, som officiellt in till utrikesminister, skulle också innehöll en ny statlig motto, "Committe [d] för att suga livet ur varje skattebetalare." Åtgärden har inte kvalificera sig för att visas på stats omröstning .

  • The Washington state sigill visar en bläckteckning av president George Washington.