Vad är Cloud Computing?

March 5

Cloud computing är en annan definition för grid computing teknik som används i mitten eller slutet av 1990-talet. Beläggningsarbeten i slutet av 2007, är denna metod som används för att tillåta tjänster som används i det dagliga praktiken att flyttas ut på Internet i stället lagras på en lokal dator.

E-post har funnits tillgängligt i båda metoderna för ganska länge, och är ett mycket litet exempel på cloud computing-teknik. Med hjälp av tjänster som Googles Gmail och Yahoo Mail på uppgång, människor inte längre behöver använda Outlook eller andra skrivbordsprogram för sin e-post. Kollar e-post i en webbläsare gör den tillgänglig överallt där det finns en internetuppkoppling.

Under 2007 har andra tjänster, inklusive ordbehandling, kalkylblad och presentationer flyttade in i cloud computing arenan. Google gav en ordbehandling, kalkylblad och presentationstillämpningar i sin molnmiljö och integrerat dem med Gmail och Google Calendar, vilket ger en hel kontorsmiljö på webben (eller i molnet). Microsoft och andra företag är också experimentera med rörliga program till molnet för att göra dem mer överkomliga och mer tillgängliga för dator- och internetanvändare.

Cloud computing i detta skede är mycket populär, bortsett från de stora aktörerna som Microsoft och Google, har företagen vuxit upp bara för att tillhandahålla molnbaserade tjänster som ersättare eller förbättringar till program på datorn idag. Några av dessa företag är Zoho.com, en online kontorssvit, Evernote, en hemsida som rör nätet anteckna, och RemembertheMilk.com, online-ärendehantering.

Datateknik och nya program eller utvecklingstekniker förändras ganska ofta, verkar målet i cloud computing för att vara att göra den teknik som användaren ser mycket vänlig och hålla upplevelsen enkel som möjligt. Internetbaserad utveckling har skjutit i höjden på senare tid med bommen i bloggande och andra sociala nätverkstjänster som syftar till att hitta nya sätt att hjälpa individer och företag att kommunicera med kunder och varandra i molnet arenan.

Cloud computing är här för att stanna, åtminstone för nu. Det finns vissa farhågor om att lagra personuppgifter i molnet och säkerhet för dessa uppgifter, som är ganska giltiga. Den största är identitetsstöld. De företag som tillhandahåller molnbaserade tjänster är mycket engagerad i säkerhet, men det är fortfarande användarens privilegium som huruvida de vill sätta sina data i molnet. Innan diskontering cloud computing, ta en titt på de tjänster som finns och ge några av dem ett försök. Snart kanske datormiljö som det finns i dag bara vara helt molnbaserad.