Skapa Text Final Cut Pro HD och lägga till en video

December 13

Följande steg använder Final Cut Pro HD generator kallas text, vilket är det snabbaste och enklaste sättet att få grundläggande, statisk text upp på skärmen. Men dessa steg fungerar på samma sätt om du vill använda andra textgeneratorer. Om du förstöra något av dessa steg, oroa dig inte om det! Du kan alltid ångra en åtgärd genom att trycka Kommando + Z.

1. Öppna visningsfönstret genom att välja Fönster -> Viewer från huvudmenyn.

Du kan också trycka Kommando + 1 för att öppna bildvisaren.

2. Klicka på fliken Effekter i webbläsarfönstret.

3. Snurra ner den lilla triangeln bredvid Video Generatorer bin, och öppna text sub-bin, som innehåller textgeneratorer.

4. Dubbelklicka på generatorn som heter Text (som ser ut som ett litet klipp med några färg barer på det) för att öppna den i Viewer.

När du öppnar texttextgeneratorn i Viewer kan du se vit text som läser PROV TEXT på fliken Viewer Video; visningsfönstret också sport en ny flik med titeln Controls.

5. Dra Viewer Controls fliken utanför Viewer så att den öppnas i ett eget fönster.

Denna nya fliken Controls fönstret kan du skriva text och redigera den, men fliken Video i Viewer är där du ser vad texten egentligen ser ut medan du finess det. Genom att dra fliken Kontroller utanför Viewer (så att det är i ett eget fönster), kan du justera texten och se det som visas i fliken Viewer Video samtidigt.

6. På fliken Kontroller (nu i ett eget fönster), byt PROV TEXT och göra ändringar i din text.

För att göra detta, markera exempeltext i fältet Text på fliken Controls fönstret och ersätt den med din egen text. Till exempel kanske du vill skriva The End.

7. Tweak andra inställningar på fliken Kontroller, om du vill.

De övriga inställningarna i textgeneratorn Controls fliken arbete som en grundläggande ordbehandlare. Till exempel kan du ändra teckensnitt med hjälp av Font popupmenyn. Du kan även ändra platsen där din text visas på skärmen genom att klicka på Origins hårkors på fliken Kontroller. Muspekaren blir ett hårkors, och du kan klicka var som helst i visningsfönstret för att flytta din text på den platsen.

Tyvärr är akilleshälen i standarden Final Cut Pro Texttextgenerator att det inte låter dig använda olika inställningar i olika delar av texten. All text måste vara samma typsnitt, storlek och stil.

När du gör ändringar, bör du se dem återspeglas i fliken Viewer Video. Om inte, klicka på visningsfönstret gång, och detta bör väcka den så att den visar förändringar medan du gör dem. Gå sedan tillbaka till fliken Controls fönstret och justera bort!

8. Ändra varaktighet genera text.

Som standard är alla generatorer skapar ett klipp av text som varar i 10 sekunder (efter att du lägger generatorn text till din tidslinje). För att ändra denna inställning, markera tidskod i fältet Längd (i det övre vänstra hörnet av fliken Viewer Video) och skriv ett nytt varaktighet, t.ex. 5:00 för en period av 5 sekunder. Naturligtvis efter att du placerar din text på tidslinjen, kan du också justera text klippets längd genom att dra klippets kanter, precis som alla andra mediaklipp.

9. Flytta generatorn text till tidslinjen för att överlagra den över ett befintligt videoklipp eller för att göra texten visas över en svart bakgrund, enligt följande:

ovanpå video: Att överlagra textklämman över ett videoklipp (till exempel för att visa namnet på en person som är närvarande på kamera), först flytta videoklipp till tidslinjen, och se till att tidslinjen spelhuvudet är över detta klipp. Därefter drar generatorn text från Viewer till Canvas fönstret och välj sedan alternativet Lagra från Edit Overlay som visas över Canvas. Den Lagra edit placerar texten i ett nytt videospår, ovanför videoklippet. Vad mer, justerar Final Cut Pro automatiskt hela din text för att matcha den underliggande videoklipp. Figur 1 visar en text klipp lagrad i tidslinjen under ett videoklipp.

Skapa Text Final Cut Pro HD och lägga till en video

Figur 1: När de placeras ovanpå ett annat klipp på tidslinjen, är texten generatorklippet lagrad på klippet nedanför den på tidslinjen (i detta exempel, en enfärgad bakgrund).

Synas över en svart bakgrund: Om du vill att texten ska visas över en svart bakgrund (till exempel, om du designar en vinjett kort), kan du dra texten från fliken Viewer Video ner till ett videospår i Tidslinje.

10. Om det behövs, göra texten och spela det på tidslinjen.

Om Final Cut Pro är inställd för realtidsförhandsvisningar av effekter, behöver du inte för att texten för att spela det. Om du ser en tunn, röd bar dras över texten generator klipp i tidslinjen, behöver textklippet rendering. Markera texten generator klipp på tidslinjen och välj sedan Sequence -> Render -> Både från huvudmenyn. Efter Final Cut Pro avslutar rendering, placera spelhuvudet strax innan texten generator klipp i tidslinjen och tryck på mellanslagstangenten för att spela igenom texten.

Om Final Cut Pro är inställd för att visa realtidsförhandsvisningar av texten utan rendering, visar tidslinjen en tunn, grön bar över texten klippet. Texten kvalitet du ser spelar från tidslinjen kan verka lite mjuk eller på annat grov eftersom Final Cut Pro visar dig en lägre upplösning förhandsvisning av texten. När du äntligen ut filmen till band eller exportera den till en QuickTime digital fil, gör Final Cut Pro texten. För att se hur tydligt textklippet visas när det är gjort, välj den på tidslinjen och välj Sequence -> Render -> Båda.

11. Gör ytterligare justeringar av texten generatorn genom att dubbelklicka på den i tidslinjen.

Precis som alla klipp, öppnar generatorn i visningsfönstret, och du kan använda dess flik numera välbekanta Kontroller att göra tweaks.

Efter att något av textgeneratorer, kan du dra texten från fliken Viewer Video tillbaka till webbläsaren och döp om den på samma sätt som du skulle döpa alla gamla klipp. (På så sätt har du en kopia av klippet att tillämpa på andra ställen i projektet.) Senare, kan du dra denna text så många gånger du vill in i tidslinjen. Detta tillvägagångssätt är praktiskt när du behöver för att återanvända samma titel mer än en gång.