Vad är Steak Sauce?

January 17

Stek sås är en flaska krydda som vanligtvis serveras med stek. Hur den används beror på personliga preferenser av diner, men många användare antingen häll det direkt från flaskan på en biff eller häll lite på sin tallrik och sedan använda sin gaffel för att doppa en nedskärning bit biff i stek sås. Stek sås i allmänhet har en syrlig, salta kvalitet som är resultatet av en blandning av stickande kryddor med mosad torkad frukt. Den smakprofil för stek sås kan variera avsevärt beroende på märke och kulturell preferens. Medan stek sås görs ofta tillgängliga i stekhus och restauranger av alla kvalitetsnivåer, har vissa kulinariska sophisticates inte tro det bör användas på kvalitet biff, eftersom det kan dölja mer subtila smaker av köttet.

I Storbritannien och Irland, är brun sås en krydda med en liknande, men inte identiska, smakprofil vad är mer känd i USA som stek sås. En brun sås är också en välsmakande sås flaska men har en bredare användning än bara som en krydda eller smaksättning för stek. Till exempel när en person beställer en traditionell, köttig irländsk eller engelsk frukost, han kan också lägga till några brun sås till sin tallrik kött och ägg. I USA, kan steak sauce väl göra ett framträdande på frukost, men vanligtvis endast i de fall där en person matsal på biff och ägg. Många diners i USA erbjuder biff och ägg som en frukost alternativ, och eftersom biff är typiskt av sämre kvalitet än som serveras middag, kan stek sås avsevärt förbättra sin smak.

Medan bruna såser i Storbritannien och Irland är formulerade för att förstärka smaken av olika typer av livsmedel, är stek såser i USA vanligtvis sammansatt för att öka statens och nötköttsprodukter specifikt. Många restauranger som erbjuder hamburgare, till exempel, erbjuder diners möjlighet att sätta stek sås på deras hamburgare i stället för den mer traditionella ketchup. Steak såser kan också användas som ingredienser i recept. Till exempel kan vissa kockar använder stek sås som krydda för hamburgare, lägga såsen till köttfärs före bildning av hamburgerbiffar för matlagning. Ett annat alternativ är tillägget av stek såser till köttfärs recept liksom Köttfärslimpa, i såser avsedda överst nötkött rätter, eller som ingrediens i en nöt marinad.

  • Biffar är sällan kryddat med något mer än salt och peppar.