Vad är Aggregate asfaltläggare?

October 26

Asfaltläggare antingen skärs ut från sten eller gjutna i formar med hjälp av konstgjorda material. Generellt aggregerade gatstenar är dekorativa förtillverkade betongutläggare tillverkade av cement, ballast och vatten. I mest konkreta, den sammanlagda material som används består av sand och små stenar och är inte självklart. Den sammanlagda under aggregerade asfaltläggare är ett större och mer dekorativa material och utsätts. Ofta aggregatmaterialet består av sten eller grus, men det kan även innefatta återvunnet material.

Det finns två metoder för att skapa de samlade gatstenar. Den första är att gjuta läggaren, och innan cementen härdat, tvättar arbetaren bort det översta lagret, kallat huden, av cement för att exponera aggregatet. Den andra metoden fungerar bäst för en stor aggregat, liksom floden stenar, eller för begränsade leveranser av aggregatet, såsom dekorativa glas. I denna metod, häller tillverkaren betong gatstenar utan aggregat och sedan placerar aggregatmaterialet på ytan och pressar det in i betongen. Vanligtvis arbetare använder en sabotage eller en vibrerande maskin för att fastställa det totala på plats.

De flesta väljer aggregerade asfaltläggare från utseendet på aggregatet. Färgrika bergarter är bland de mest populära val, men andra val är populärare. Med push för grönt byggande och återvinning, flera företag erbjuder alternativa aggregat, såsom porslins rester från en toalett fixturer tillverkare och glas blobbar tillverkade av återvunnet glas. Ofta asfaltläggare tillverkarna färga cementblandningen för att öka skönheten i aggregatet. Ett exempel på detta är mörkt tonade cement accentuerat med de vita porslinschips.

Förutom att ge en marknad för återvinnings, aggregerade asfaltläggare ger andra fördelar, både ekonomiskt och miljömässigt. Solid-pour uteplatser, uppfarter och andra stora områden ofta spricka från trycket av extrema temperaturer eller viktbelastningar. Asfaltläggare lösa detta problem genom att kunna expandera och dra ihop sig. Det är mer kostnadseffektivt att ersätta några spruckna asfaltläggare eller reparera konstruktionen. Stora ytor av sågade hälla betong eller asfalt orsakar vattenavrinning, vilket är ett miljöproblem, men de små utrymmena mellan asfaltläggare tillåter vatten att sippra in i marken och eliminera vattenavrinning.

Generellt gatstenar är lågt underhåll. Samman asfaltläggare håller längre och bo attraktivt om de är förseglade. Detta hindrar vatten och kemikalier från att äta bort betongen som håller aggregatet på plats. Denna erosion är vanligt i alla betongytor, men det är mest skadliga i utsatta samlade mängden ansökningar. Återförsäljare säljer sealer i olika utföranden, från matt till högblank, så att konsumenten har ett brett utbud av valmöjligheter.

Trots namn gatstenar, är inte alla samlade ansökningar som marksten. Ofta byggare använder exponerade aggregerade plattor som husfasader eller inomhus som golv eller väggbeklädnad. På Mid-America Mall Memphis i Tennessee, krossad röd granit aggregat rutor gör en mycket attraktiv gångväg. Eftersom storleken på granit aggregat är ofta 0,25 till 0,625 inches (cirka 0,6 till 1,6 cm), är det mer ekonomiskt än massiva granit gatstenar är. Ibland landscapers eller husägare använder aggregerade paneler för att öka trädgårdsmurar.

Prefabricerade aggregerade asfaltläggare finns i många former och storlekar. Några av de mest populära kvadrat eller cirkel storlekar är 12 inches, 18 inches, och 24 inches (ca 30 cm, 46 cm, och 61 cm). Den traditionella mindre asfaltläggare storleken är 4 av 8 inches (10 av 20 cm), men andra storlekar och former är oftast lätt tillgängliga på trädgård och byggcentraler. Många av gatstenar skapas i samverkande former för att skapa intressanta mönster. Trädgårdsmästare tycker oftast att den steniga utseendet harmonierar med den naturliga skönheten i sina trädgårdar.