Vad är det bästa sättet att laga mat ett Turkiet?

December 29

Sättet att laga en kalkon, liksom många kulinariska frågor, är en fråga om individuell smak, och det finns faktiskt ingen bästa sättet att laga en kalkon. Med detta sagt, kan det finnas bättre sätt att laga en kalkon, och här är några tips som hjälper dig att sluta med kalkon i dina drömmar, oavsett hur du värmer det. Använd den här artikeln för att göra dina grundläggande val, och sedan söka ett specifikt recept i en kokbok, på Foodnetwork hemsida, din State University Extension tjänst eller från någon annan tillförlitlig källa. Det finns osäkra metoder för matlagning kalkon i stor spridning, så var försiktig!

Steg 1: Att tillaga en kalkon till perfektion med någon metod, är den bästa insatsen för att börja med en bra kvalitet kalkon. Beroende på personliga kriterier, kan detta innebära olika saker. Bara hålla i minnet att det som kommer ut ur köket beror på vad du börjar med, och i allmänhet, kommer färsk dödade fåglar ger ett bättre resultat än fryst.

Steg 2: För att göra planer på att laga en kalkon, måste du bestämma på både något förkokning beredningen liksom tillagningsmetod du vill använda. Förberedelser kan vara:

• fyllning av kalkon
• saltning kalkonen
• marine Turkiet

Fyllning
Om du ska proppa kalkon, kommer det att krävas betydligt mer tillagningstid än en ostoppad fågel, så var beredd och använda rätt stek tidtabellen. Sätt fyllning in fågeln i sista möjliga stund innan rostning av livsmedelssäkerhetsskäl. Korrekt sätta in termometern är också nyckeln döma doneness. Fyllning kan tillagas vid sidan av fågeln också.

Saltning
Köldbärare kalkonen i en saltvattenlösning över natten innan tillagning. Enorma krukor eller hinkar används båda. Detta kan vara svårt att passa in i ditt kylskåp, men i områden som är tillräckligt kallt, kan Turkiet att brined i mudroom, på verandan, eller till och med utanför. De exakta komponenterna i saltlösningen varierar: vissa använder en mycket enkel salt och vatten lösning, medan andra erbjuder mer avancerade hopkok involverar kryddpeppar eller enbär, socker, etc. Du bör skölja brined fågel och klappa den torr innan tillagning. Ändå kommer sås gjord av en brined kalkon vara extra salt, så smaka ofta och krydda försiktigt.

Marine
Turkiet marinad kan ge en kalkon härlig smak. Ingredienser inkluderar örter och kryddor i kombination med sådana vätskor som olja, äppelcider, vin, balsamvinäger, citronsaft, sherry och öl. Var noga med att marinera kalkonen i en icke-reaktivt behållare, såsom glas eller glaserat keramik, och se till att den är ordentligt kyld.

Steg 3: För att bestämma hur man lagar en kalkon, anser den metod du vill använda innan du beställer eller köper din kalkon, eftersom vissa fungerar bäst med en mindre fågel. Även om en stekt kalkon kan vara brukligt för tillfällen som Thanksgiving middag, det finns andra sätt att göra en kalkon middag. Möjligheter inkluderar:

• traditionell ugn-rostad kalkon
• friterad kalkon
• grillad kalkon
• rökt kalkon
• rotisseried kalkon

Ugn Stekning
En metod för ugnen rostning inblandade halka kalkon halvvägs genom matlagning eller alternativt täcker bröstet med gasväv under den första 2/3 av matlagning och att ta bort den till skarpa huden. Rekommendationer för att fukta cheesecloth inkluderar: kycklingbuljong, smält smör, vin, och kombinationer av dessa. I båda fallen kommer basting fågeln ge bästa resultat. Ostoppad fåglar kan kryddas genom att placera lök, örter och andra ingredienser i kaviteten.

Fritering
Fritering en kalkon är mycket snabbare än rostning. Att laga en kalkon i denna stil, skapa en propan uppvärmd brännare och lämplig storlek potten utanför och på avstånd från allt brännbart. Välj en matolja med en hög rökning punkt, och använda en termometer för att se till att oljetemperaturen är tillräckligt varmt.

Grilla
Grillning kan användas som den exklusiva tillagningsmetod, eller i kombination med rostning och / eller rökning. En vattenkokare stil grill med en huva som är bäst lämpad för denna metod. Aluminiumfolie kan användas för att täcka de vingspetsarna så att de inte brinner.

Rökning
Röka en kalkon tar minst dubbelt så lång som ugn rostning, samt kräver en specialiserad utrustning, så se till att planera framåt. Rökning kan göras enkelt över träkol, eller med tillägg av hickory, mesquite eller andra marker för extra smak. Du kan också överväga att använda en ugn väska eller bräsera kalkonen.

  • Gravy tillverkad av en brined kalkon kan vara för salt.
  • När marine kalkon, se till att behållaren är tillverkad av ett icke-reaktivt material, såsom glas.
  • En stekt kalkon.
  • Salty saltvatten faktiskt gör kalkonkött saftigare via osmos.
  • Friterad kalkon är populär i USA.
  • En kalkon.
  • Stekt kalkon sälar i fukt.