Vad är en magnetkoppling?

December 1

En magnetkoppling är en anordning som möjliggör till- och frånkoppling mellan två koaxiella axlar. När det gäller drift, fungerar en magnetkoppling ungefär samma som en vanlig koppling, och båda poster tjänar ungefär samma funktion i de flesta maskiner. En motor eller motor driver ett svänghjul och en kopplingsplatta, som är gjord av material med en hög friktionskoefficient, är placerad ovanpå den. Skillnaden mellan magnetkopplingar och standardmodeller är i hur tryckplattan kontrollerar inkopplingen och urkopplingen av kopplingen plattan med svänghjulet. I normala kopplingar, är ett membran fjäder som används för att koppla upp kopplingsplattan och svänghjulet, medan magnetkopplingar, är ett elektromagnetiskt fält som används.

Det finns fyra huvudkomponenter till en magnetkoppling: ett fält, eller spole; en rötor, vilket motsvarar svänghjulet i en vanlig koppling; ett ankare, vilket motsvarar kopplingsplattan; och ett nav, även känd som utsignalen. När en ström får passera genom spolen, är ett elektromagnetiskt fält alstras, vars kraft måste vara tillräckligt stark för att övervinna styrkan hos fjädrarna som separerar rotorn och ankaret. Denna elektromagnetiska fältet drar ankaret i kontakt med rotorn, vilket orsakar att ankaret att röra sig. Ansluten till ankaret är navet, som är förbunden med den andra axeln.

Funktionaliteten och prestanda hos en magnetisk koppling beror på en mängd olika faktorer, och i syfte att förhindra spolen från överhettning, är nödvändigt med en stadig spänning. Initiala effekter av friktion mellan ankaret och rotor är ett problem som åtgärdas genom polering kopplingsplattan för att bära ner ytan och göra det så smidigt som möjligt. För att uppnå snabbare svarstider, en teknik som kallas över excitation förs; det är där spolen får kort en spänning flera gånger högre än standard rating. Till exempel, att applicera en initial spänning 15 gånger den normala spolspänning ger en svarstid som är tre gånger snabbare än standard svarstid.

En typisk bil använder vanliga kopplingar för att byta växel och överföra vridmoment från motorn till vevaxeln. De flesta bilar som har luftkonditioneringssystem kommer dock att använda en magnetkoppling för att möjliggöra luftkompressorn att dra ström från motorn när luftkonditioneringen är påslagen från instrumentbrädan. Samma typ av teknik används också flitigt i högpresterande bromssystem. Magnetiska kopplingar används också i många andra delar av maskiner som används dagligen, allt från kopierings-maskiner till gräsklippare.

  • En typisk bil använder vanliga kopplingar för att byta växel och överföra vridmoment från motorn till vevaxeln.