Vad är en japansk Cherry Blossom Tree?

February 1

Den japanska cherry blossom träd är en av de mest erkända symboler i Japan. Det finns många sorter av körsbärsträd, och deras blommar allt från vitt till djupt rosa, beroende på sort. Den japanska cherry blossom träd har betydligt i den japanska kulturen, bland annat i festivaler, livsmedel och japansk konst. De flesta av körsbärsträden är prydnads snarare än ätbara-fruktbärande, och den vackra skådespel sina blommar i våren lockar många besökare varje år.

Det finns många sorter av japanska körsbärsblommor träd, alla med sin egen föredra växande område, växande mönster, blad, blommor och frukter. Den japanska cherry blossom träd tillhör släktet Prunus, som många andra sten fruktträd som plommon och persikor tillhör också. Lövfällande i naturen, de förlorar sina blad på årsbasis, under vintern, och deras överflöd av blommar meddelar vårens ankomst.

Skönheten i trädet har lett till att odlas i många andra delar av världen, även de med svalare, mer tempererade klimat. De gör inte bra i varma eller fuktiga områden och behöver djup, väldränerad jord för att överleva. Olika sorter kräver lite olika förutsättningar att frodas, och sorten som valts för plantering i ett område bör grundas på dessa faktorer.

Ätbara körsbär finns på ett fåtal sorter av den japanska cherry blossom träd, främst fågelbär, eller Prunus avium. De prydnadskörsbärsblad och blommor kan också ätas, främst inlagd eller saltad, och används för dekoration. Försiktighet måste tas inte äta stora mängder av bladen, men eftersom de innehåller en antikoagulerande beståndsdel.

Cherry Blossom träd har funnits i Japan i tusentals år, den mest populära är Somei Yoshino, eller Prunus x yedoensis. Det kallas också Yoshino körsbär, uppkallad efter staden Yoshino, där den först växte. Det är ett relativt litet träd och har extremt nätt blommor, som sträcker sig från vitt till ljust rosa, med en delikat doft. Blommorna är arrangerade i kluster av fem eller sex och komma ut innan bladen växer på våren.

Japansk kultur omfamnar symbolik, och den japanska körsbärsblommor träd och dess blommor har i många sektorer. På grund av den flyktiga natur blomningarna, är de ofta används som en symbol för dödlighet. Skönheten av blommorna och blomning av våren symboliserar också kärlek och lycka. Den körsbärsblom finns på några mynt i japansk konst och poesi, på traditionella tyger som används för att kompensera kimonos och i japansk film. Årlig körsbärsblom festivaler hålls varje år, fira vårens ankomst.

  • Japan är känd för sina körsbär blommar.
  • Den japanska körsbärsblom, eller sakura, är en symbol för Japan.
  • Tokyo är hem för många cherry blossom festivaler.
  • Kollar körsbär blommar - känd som sakura på japanska - är en mycket populär aktivitet i Japan.