Vad är en sammansättning av materia?

January 28

I patenträtten är komposition en av de fyra typer av patenterbara uppfinningar, med hänvisning till en ny blandning av två eller flera komponenter. Kemiska föreningar är ett exempel på uppfinningar som vanligen klassificerade i denna kategori. I processen att utarbeta en patentansökan, den enskilde eller företaget ansöker om patent måste överväga vilken kategori den faller i så det kan klassificeras på lämpligt sätt. Den patentverket kommer att överväga klassificering vid tilldelning en inspektör till fallet.

Förutom komposition av material, är det också möjligt att ta patent en maskin, en process, eller en tillverkningsartikel. Det kan finnas en viss förvirring mellan en sammansättning av materia och en tillverkningsartikel; Formica, till exempel, är ett kompositmaterial, men det är också en tillverkad artikel. Vanligast är denna klassificering som tillämpas på nya kemikalier, inklusive läkemedel och andra nya kemiska uppfinningar.

Som med andra patenterbara begrepp, måste en sammansättning av materia träffa ett antal standarder för att ta emot ett patent, inklusive en för nyhet. Det måste vara en ny förening som inte redan är i allmänt bruk; lemonad, till exempel, är en sammansättning av materia, men det kan inte patent eftersom det inte är en originell idé. Det är möjligt att patentera både sammansättningen och processen för att göra det som en del av samma program, om kompoundering metoden är unik.

Längden på skyddet enligt ett patent för en komposition beror på regionala lagar. Det kan vara möjligt att söka patent förlängning i ett fall där en ny användning upptäcks; Detta är en vanlig taktik med läkemedel, där företag vill behålla droger på patent så länge som möjligt för att effektivt tillgodogöra sig sina uppfinningar. Den patentverket kommer att granska materialet noga för att avgöra om ytterligare skydd är motiverat.

Patenträtten varierar runt om i världen, och det är viktigt att vara medveten om att det är nödvändigt att ansöka om separata patentskydd om internationellt skydd är önskvärt. Ett företag ansökan om patentskydd i Australien, till exempel, inte automatiskt få skydd på andra ställen. Med olika applikationer, kan processen vara annorlunda, och det kan vara bra att konsultera en patentombud för att få hjälp med att söka patent på rätt sätt. I fallet med en sammansättning av materia, är det nödvändigt att lämna uppgifter om vilken typ av förening, samt bevis för att det verkligen är unikt i naturen.