Hur man drar Trumps Innan Extra Vinnare i Bridge

December 12

Om du har tillräckligt knep för att göra ditt kontrakt i en hand bro, rita trumf (tvinga dina motståndare att spela sina trumfkort) innan du tar extra vinnare. Genom att dra trumf, kan dina motståndare inte susa ner på din extra vinnare med ett trumfkort och förstöra din fest.

I handen i den här bilden måste du ta tio knep för att göra ditt kontrakt, och spadar är trumf.

Hur man drar Trumps Innan Extra Vinnare i Bridge

Så snart dummy kommer ner, försöka tygla din förståe iver att spela ett kort från dummy och göra lite förlorare räkning, istället:

 • I ditt trumf (spader), du väl krängt. Du har tio spader mellan de två händer, inklusive AKQ. Eftersom dina motståndare har bara tre spader, bör du inte ha några problem att ta bort sina spadar. En kostym som spader i denna hand, som inte innehåller några förlorare, kallas en solid färg.
 • I hjärtan, men har du problem - stora problem. I det här fallet har din egen hand tre hjärt förlorare. Och dummy inte har några höga kort i hjärter att neutralisera någon av dina förlorare.
 • I diamanter, har du två förlorare, men den här gången din partner går till bat för dig, med A som en vinnare. Den A förnekar en av dina diamant förlorare, men du har fortfarande att räkna en eventuell diamant förlorare.
 • I klubbar, har du två förlorare, men inte bara gör din partner ta hand om dina två förlorare med AK, men din partner har också en extra vinnare, Q. Count en extra vinnare i klubbarna.

Din mentala box betyget för denna hand har följande lydelse:

 • Spader: Du har en gedigen kostym, inga förlorare.
 • Hearts: Du måste räkna tre förlorare (de tre kort på handen).
 • Diamanter: Du har en förlorare eftersom din partner täcker en av dina förlorare med esset.
 • Klubbar: Du räknar en extra vinnare.

Därefter bestämmer du hur många förlorare du kan förlora och ändå göra ditt kontrakt. I det här fallet måste du ta tio trick, vilket innebär att du har råd att förlora tre trick. (Kom ihåg, varje hand har 13 knep att slåss om.)

Följ pjäsen:

 1. West börjar genom att leda AKQ, tar de tre första trick.

  Du kan göra absolut ingenting att förlora dessa hjärt tricks - vilket är varför du kallar dem omedelbara förlorare (tricks som dina motståndare kan ta när de vill).
 2. Efter att ha tagit de första tre hjärt tricks, West beslutar att flytta till en låg diamant, som fastställer en omedelbar vinnare för dina motståndare i diamanter och en omedelbar förlorare för dig i diamanter, efter A spelas från dummy.

  Du kan ha en stark frestelse att bli av med den förlorare omedelbart på dummy klubbar - det kan göra dig nervös bara att titta på det. Gör det inte. Rita trumf först. Om du spelar AKQ från dummy innan du drar trumf, väst kommer övertrumfa den tredje klubben och ner du går i ett avtal som du bör göra. Istället, här är den mest gynnsamma sekvens av pjäser, efter att ha förlorat de tre första hjärt trick och vinna A.
 3. Spela A och K, ta bort alla dina motståndares trumf.
 4. Spela AKQ och kasta den diamant förlorare bort.
 5. Luta dig tillbaka och ta resten av tricken nu när du bara har trumf kvar.