Vad bör jag tänka innan få en Chin implantat?

September 25

En haka implantat, även hänvisad till som hakan augmentation eller genioplasty, är en kosmetisk förfarande används för att förbättra hakan att ge ansiktet en mer balanserad utseende. Chin reduktion eller mentoplasty, är en annan typ av hakan kirurgi för att balansera ansiktet. En hakan implantat ofta rekommenderas av kosmetiska kirurger när patienten också ha näsplastik, kosmetisk näsa kirurgi.

Chin augmentation bör endast övervägas av vuxna, eftersom benen i ansiktet kommer att flytta och förändras med åldern. En liten, vikande, eller svag haka är det främsta skälet för att få en haka implantat. Chin augmentation kan också skapa en mer definierad käklinjen och halsen, och en del väljer att ta emot ansikts fettsugning samtidigt för att avlägsna eventuella överflödigt fett från halsen. Hakan implantatet kan vara gjord av kisel eller andra syntetiska material, fäst vid benet med suturer eller titanskruvar; läkaren kan också välja att förskjuta hakan ben framåt utan att placera ett implantat alls. Endast din plastikkirurg kommer att kunna berätta det bästa tillvägagångssättet.

För att sätta in implantatet, är ett litet snitt görs i ett av två ställen: i underläppen i munnen, eller under hakan i ett icke synligt område. Ärret är mycket liten och normalt är osynligt. Storleken på hakan implantatet noggrant bestämmas i förväg, för att ge ditt ansikte den mest naturliga utseende. De flesta hakan augmentation operationer ta från en halvtimme till en timme, och patienten brukar kunna åka hem snart efter.

Som med all kirurgi finns inneboende risker, men komplikationer från hakan augmentation är relativt ovanligt. Det finns den sällsynta möjligheten av en blodpropp eller en reaktion på anestesi, som med alla kirurgiska ingrepp. Om du har särskilda problem, eller har haft problem med narkos, sedering, eller andra potentiella problem, se till att diskutera dem med din kirurg i förväg. En infektion är också möjligt, som i allmänhet kan behandlas med antibiotika.

Efter operationen kommer patienten att ha viss svullnad, ömhet och missfärgning av huden. Ett bandage kommer sannolikt att lindas runt toppen av huvudet och under hakan, som kan avlägsnas nästa dag. Stygnen kan generellt avlägsnas i en vecka, då normala aktiviteter såsom träning kan återupptas. Det rekommenderas att patienten sova på rygg för första vecka eller några veckor, eftersom implantatet skulle kunna flytta och skulle då behöva kirurgiskt repareras. Det kan ta månader för svullnaden att försvinna helt, så ha tålamod. Följ alla postoperativa instruktioner noggrant. När läkt, är hakan implantat omöjlig att upptäcka.

Även priset varierar, kan de flesta hakan implantat utföras för mellan $ 2000 $ (USD) och $ 4,000 USD, men det kan vara så mycket som $ 10.000 USD, beroende på komplexiteten i förfarandet. Välj en plastikkirurg med många års erfarenhet och med vem du känner dig bekväm. Granska kirurgens referenser och be att få se någon före-och-efter bilder från andra patienter. Du kan även ta in ett foto av den typ av hakan som du vill ha, men hålla dina förväntningar rimliga. Chin augmentation kan vara ett bra sätt att förbättra din självkänsla.

  • En hakan implantat ofta rekommenderas av kosmetiska kirurger när patienten också ha näsplastik.
  • I nära samarbete med en kvalificerad kirurg kommer att hjälpa en patient att avgöra om kirurgi är en bra idé.
  • Chin augmentation bör endast övervägas av vuxna, eftersom benen i ansiktet kommer att flytta och förändras med åldern.