Vad är en Monorail Hoist?

October 28

En monorail lyftanordning är en lyftanordning som fungerar som ett alternativ till traditionella kranar eller transportörer. Tillverkarna använder ofta dessa lyftanordningar för att flytta material eller produkter inom ett begränsat område, snarare än i en hel byggnad. De kan byggas in i strukturen av en byggnad, där de blir en del av taket eller kolonner, eller läggas till senare användning av separata stöd. En monorail hissa gör det lättare att lyfta produkter upp på hyllor för förvaring, eller för att transportera dem från en del av ett rum till ett annat för ytterligare montering och produktion.

Även om den exakta utformningen av monorail hissa kan variera beroende på applikation, delar varje enhet några grundläggande funktioner gemensamt. En stålbalk löper parallellt med golvet, och stöder en metall vagn eller vagn. Denna vagn kan köras över eller under strålen beroende på takhöjd och krävde lyftkapacitet. En stålkabel eller kedja uppbär en lyftanordning fäst i vagnen. Eftersom denna vagn löper längs balkens längd, bär den lyftdonet och en fastsatt last till önskad plats.

Vissa monorail hissar köras helt enkelt i en rak linje från ena änden av ett rum till ett annat. Andra har en komplex konstruktion som inkluderar kurvor, förändringar i höjd, och överföringar från en lyftanordning till en annan. Dessa komplexa monorail lyft konstruktioner fungerar normalt som ett alternativ till traditionella transportband, och fungera som en typ av monteringslinje för stora eller överdimensionerade produkter. Som monorail hissa överför produkten längs linjen, kan arbetarna slutföra olika steg inom produktionsprocessen.

En monorail hissa får visas flera olika typer av manöverdon. Många är elektrisk, och lita på en elmotor. Lyftblock som används för mycket tunga laster kräver ofta ett pneumatiskt eller hydrauliskt operativsystem. Några mycket grundläggande modeller kan även förlita sig på manuell drift, där arbetstagarna fäster ett objekt till lyften skjut sedan vagnen från ena änden av monorail till den andra hand.

En av de primära fördelarna till monorail lyftdonet är dess flexibilitet. Köpare kan skräddarsy dessa enheter för att tillgodose behoven hos alla typer av produktlinje. De är också väl lämpad för små utrymmen, där en gaffeltruck eller kran skulle bli alltför otymplig eller opraktiskt. Till skillnad från ett transportband eller annat löpande bandet-systemet, ett monorail hissa lämnar också golv område utan hinder.

Den största nackdelen med denna typ av system är att det kräver täta stopp och start. I stället för en kontinuerlig produktionsprocess, är arbetstagare tvingas att producera en enhet i taget innan de placerar lyften. Detta kan bromsa produktionen och dra ner på effektiviteten.