Vad är en Power Box?

December 3

Ström box är ett annat namn för en transformator, som är länken mellan huvud elnätet och det lokala elnätet. Dessa boxar ta el från huvudlinjerna och blöder det ut i de system som ansluter direkt till hem och företag. Vissa områden använder rundcylindrar som är upp på toppen av elstolpar medan andra områden använder rektangulära lådor som sitter på marken. I USA, cylindrarna är vanligtvis silver och lådorna är vanligtvis en kom grönt eller ljusbrun. I andra delar av världen, båda komponenterna är typiskt matt silver eller grått.

Huvud elnätet fungerar på ett mycket annorlunda effektnivå än trådarna som leder in i byggnader. För att skapa effektnivåer som är säkra i typiska byggnader, kommer kraftbolagen använder en effekt rutan för att omvandla el från en form till en annan. Detta görs automatiskt inuti rutorna genom en process som kallas induktion.

Inne i en effektlåda är en uppsättning spolar, en ansluten till stamnätet och den andra ansluten till det lokala elnätet. Dessa spolar donâ € t faktiskt röra varandra vid någon punkt; de är endast anslutna till sina respektive elnät. Som energiflöden genom huvudpolen, den rör sig i den lokala polen via elektromagnetisk induktion. Makten rör sig genom spolarna skapar ett magnetfält och att fältet kan makt att röra sig genom systemet utan fysisk anslutning.

Induktions utförs av effektlådan förhindrar skadliga nivåer av el från att komma in i det lokala elnätet. Byggandet av den lokala polen förhindrar de flesta strömspikar och kommer buffra lokala elnätet från problem i större nätverk. Faktum är transformatorer vanligen utformade för att smälta eller explodera hellre än att låta skadlig elektrisk ström in i systemet, där den kan förstöra elektronik och starta bränder.

I de flesta länder är en makt låda en tråkig silverfärg. Detta är den naturliga färgen på kallvalsat stål vanligen används för sina ytterhöljen. I USA är den silverfärg används ofta på platser där komponenterna är svåra att komma åt, såsom delar av en elektrisk transformator eller högt upp på elektriska poler. Komponenterna som finns kvar i öppna områden är oftast målade i en grå färg som hjälper dem att smälta in i omgivningen, såsom grönt nära gräs och brunt nära sanden.

De elektriska säkringar eller brytare lådor inuti bostäder kallas ibland kraftlådor. Dessa boxar har en liknande funktion, skydda inre kretsar från överbelastning, men donâ € t faktiskt omvandla kraften. Dessa lådor faktiskt shouldnâ € t ens interagera med kraften som flödar genom dem om det inte är ett problem som en kort eller överbelastning.

  • Säkringar i en fusebox.
  • Breaker lådor inuti hem är ibland kallas power boxar.