Urbanspoon iPhone App hjälper dig att välja en restaurang

November 14

Den grundläggande idén med fria Urbanspoon app är att erbjuda olika kök, prisklasser och stadsdelar på spelmaskin rullar. Skaka din iPhone (eller tryck på Shake knappen), och du får en slumpmässig förslag på var att äta. Om du inte gillar resultatet, skaka den igen. Om du vill begränsa dina alternativ, säger till en viss stadsdel eller en typ av mat, kan du låsa hjulen.

Kolla Filter knappen längst upp till höger på skärmen. Du kan begränsa dina resultat till Endast Populära restauranger och eliminera kedjor från dina resultat. Du kan även ange ett maximalt avstånd och söka efter specifika måltider (frukost, lunch, och så vidare).

När du får en restaurang du vill, bara peka på namnet på restaurangen. Som svar, ser du en skärm med restaurangens adress, telefonnummer, typ av restaurang det är, och en länk för att läsa recensioner av platsen. Det finns även knappar för att rösta på restaurang med en procentsats poäng av hur andra användare har röstat.

Om du gillar eller hatar en plats, se till att skriva en egen recension, och tänka på vilken typ av saker du hittar hjälp i en recension: "! Denna plats rocks" är inte så användbart.

Tillbaka på huvudrestaurangen informationssidan, kan du trycka på telefonnumret i listan för att ringa platsen. Om du trycker på adressen, tas du till Google Maps app med den adressen inkopplad så att du kan få vägbeskrivningar.

Nu, om du inte vill lämna din nästa måltid till ombytliga finger Lady Luck, kan du bläddra Urbanspoon databas genom grannskap, mat, funktioner (som levererar?), Vad som är populärt, och även av närliggande restauranger med hjälp av din iPhone GPS och den nyligen lagt Scope funktionen. Tryck på Scope knappen för att få en Google Maps-sida med din plats och massor av pinnar som representerar närliggande restauranger. Tryck på en nål för att ta reda på vad den representerar.

Om du är äventyrslysten, försök begränsa dig till en shake och hålla sig till vad som kommer upp. Det kan vara hemskt, men du kan också upptäcka en ny restaurang som du annars inte skulle ha provat!

Urbanspoon har också ett socialt nätverk inslag. Du kan ansluta till Facebook för att göra inlägg från appen och se ditt nyhetsflöde från andra som också pluggade deras Facebook info i appen. Du behöver inte göra allt det där om du inte vill, men det finns där.