Vad är manuell svetsning?

July 19

Manuell svetsning är en typ av svetsning med användning av en svetsstav spanns fast i en hållare som används för att smälta samman två bitar av stål tillsammans. Det är mest känd som stick svetsning och är ofta som ett surr låda på grund av den kontrollanordning surrande ljud svetsaren gör som den är påslagen. Svetsaren använder el i antingen AC, växelström, eller DC, likström, för att smälta och smälta stålet tillsammans.

En svetsstång är täckt med en flussmedel beläggning. Denna beläggning smälter när stången bränns in i gapet mellan de två bitar av stål. Detta flöde skapar en skyddsgas för att underlätta bindningen av de två stålen.

Manuell svetsning använder olika flödes färg avsedd att arbeta med specifika typer av stålapplikationer och svetsning. Amper ökas eller minskas i manuell svetsning beroende på tjockleken på stålet och de tänkta användningar av svetsade produkten. Till skillnad från manuell svetsning, tråd svetsare använder ofta en cylinder med skyddsgas som appliceras på svetsområdet genom svetspistolen. Gasen är skyldig att skydda friska svetsen från föroreningar både från atmosfären samt eventuella föroreningar på stålet, såsom olja eller färg.

I applikationer som skeppsbygge, skulle manuella svetsteknik skiljer sig från de som används i byggandet av skyskrapor. Medan bruket att ansluta två stycken stål tillsammans verkar vara samma, det finns skillnader i svetshastighet, staven och flussmedel används samt övergripande metoder stil. I en ansökan, får en svetsare använda en vävning stil av om ett enda svetspass, medan en annan kan kräva svetsaren att köra en rad pärlor, överlappande och om ovanpå varandra för att slutföra jobbet.

Det finns också mer individuell insats i manuell svetsning än andra former. Manuell svetsning förlitar sig på svetsarens skicklighet och expertis för att flytta sina händer vid rätt hastighet mot svetsen att hålla sin pöl vid en enhetlig storlek. Denna teknik kräver också en svetsarens händer för att avancera framåt för att styra hastigheten av svetsen. Den svetsutrustning som används för att trådsvets, emellertid, kan ställas in för att styra hastigheten vid vilken tråden matas in i pöl, graden av skyddsgas används för att skydda svetsen och värmeområdet som används för att skapa svetsen.

  • Svetsare måste bära hjälm vid svetsning för att skydda sina ansikten från gnistor och flygande material.
  • Manuell svetsning är mer allmänt kallas stick svetsning.
  • Svetsglasögon.