Vilka är fördelarna med Glasfiber dörrar?

September 4

I slutet av 1990, var glasfiber dörrar uppfanns som ett alternativ till trädörrar. Problemet med dessa dörrar var dock att de faktiskt liknade glasfiber botten av en båt. Tack vare framsteg inom teknik, och en ny process kallad Accugrain kan glasfiber modifieras för att likna den av ek och mahogny träfibrerna. På grund av förändringar i sitt utseende, många husägare nu njuta av utseendet och skönheten i äkta trä, men med de många fördelarna med glasfiber.

Den huvudsakliga fördelen att glasfiber dörrar är att de är hållbara. Glasfiber kan med stå den extrema arktisk kyla, ökenhetta, och den skadliga havssalt. Även när de utsätts för dessa ytterligheter, kommer de inte spricka, split, förvränga eller röta. Glasfiber är också buckla och korrosionsbeständig, samt är rostfri.

Glasfiber dörrar är också miljövänlig. Varje glasfiber dörr som installeras innebär en mindre trädörr som tillverkas. Detta minskar avsevärt mängden träd som huggs ner för tillverkning av trä dörrar. Det faktum att en glasfiber dörr håller längre innebär också färre dörrar tillverkas.

Spara på energikostnaderna är en annan fördel att installera glasfiber dörrar. En glasfiber dörren är fylld med polyuretanskum, som erbjuder fem gånger mer energi effektivitet än trädörrar kan ge. De inramade glasentrédörrar har antingen en dubbel eller trippel rutan, för att bidra till att minska på kyl- och värmekostnader.

Dörrar tillverkade av glasfiber ger ett extra lager av säkerhet mot inkräktare. Den dubbla eller tredubbla rutan kommer glaset inte splittras bör en inkräktare försök att bryta det. De har också ett minimum 12 tum (30.48 cm) lås block som ger mer styrka, bör en inbrottstjuv försök inbrott.

Glasfiber dörrar är mycket mångsidig. De kan vara antingen fabriksfärdiga eller fabriks primas. Dörrar som är fabriksfärdiga kan färgas för att matcha träprodukter runt, eller i, ditt hus. Fabriks primade dörrar är redo att målas med en yttre klass oljebaserad färg. På grund av det faktum att glasfiber dörrar inte svälla eller krympa under ändrade väderförhållanden, varar finish upp till tre gånger längre än den gör när den tillämpas på trä dörrar.

Till skillnad från trä dörrar, mest glasfiber dörrar kommer med en garanti. Denna garanti är oftast för en livstid, och täcker ägaren mot fabrikationsfel. Det innebär dock inte, ge några garantier mot skador orsakade av ägaren.

Den initiala köp av en glasfiber dörr kan bli dyrt. Med de många besparingar, men det kommer snart att betala sig. Det är en av de bästa investeringar en husägare kan göra.

  • Glasfiber dörrar tål ökenhetta.