Vilka är de bästa tipsen för Microwave Cake?

July 30

När man förbereder en mikrovågsugn tårta, bör kärl speciellt skapade för en mikrovågsugn användas. Med hjälp av en mikrovågsugn skivspelare rekommenderas starkt, eftersom detta kommer att säkerställa jämn tillagning. Om farinsocker är en av ingredienserna, är det användbart att mjuka upp den först genom att placera i en mikrovågsugn skål med lite vatten och värma den på hög i 60 sekunder. Smör eller margarin också måste mjukas innan du lägger till mikrovågsugn kaka recept. Detta kan göras genom att värma på hög i 15 sekunder. Använda choklad rutor för en kaka recept kommer också att kräva mjukgörande först, även om detta i allmänhet kommer att ta minst 90 sekunder och bör göras på medelhög effekt.

Om det inte finns någon skivspelare i mikrovågsugn kommer det att vara nödvändigt att rotera bakningsskålen för hand. Detta kan göras genom att vrida skålen halva tiden. Att göra detta kommer att undvika fuktfläckar eller ojämnt bakade tårta.

Ett annat tips när du bakar en mikrovågsugn kaka är att använda någon typ av fett eller matlagning spray för att undvika att kakan blandningen stick i skålen. Vid användning av matfett eller smör, bör det tillämpas mycket lätt och jämnt på botten av bakningsskålen, liksom sidorna. En matlagning spray fungerar bättre, men eftersom det är mindre sannolikt att bilda klumpar.

Många föredrar att baka en mikrovågsugn tårta från grunden eftersom det ger dem kontroll över ingredienser som används. Med hjälp av en förberedd kakmix från en låda är helt acceptabelt, dock. Oavsett metod används, det är nog inte en bra idé att försöka baka en sockerkaka eller någon kaka med en mycket tjock konsistens i mikrovågsugn. För en lätt texturerad tårta, bör smet inte overstuffed med många ingredienser.

Det finns en nackdel med att använda ägg när du gör en mikrovågsugn kaka. Även ett ägg eller två kan kallas för i de flesta kaka recept, kan äggen skapa en seg konsistens när bakat i mikrovågsugn. Detta problem kan elimineras genom att ersätta en annan ingrediens för ägg. Maräng pulver eller äppelmos kan användas som alternativ. Det viktiga är att experimentera för att lära sig vilka ingredienser som fungerar bäst.

En viktig regel att komma ihåg när du bakar en mikrovågsugn kaka är att inte låta det torka ut. Det sättet att uppnå detta är genom att täcka kakan med plastfolie under gräddningen. Dessutom, efter den färdiga kakan avlägsnas från mikrovågsugnen, bör det täckas omedelbart.

  • Kakmix för en mikrovågsugn kaka.
  • Äppelmos kan hjälpa lägga fukt till mikrovågsugn kakor.
  • En mikrovågsugn skivspelare är viktigt att ha när du förbereder en tårta, så att det värms upp jämnt.
  • De flesta mikrovågsugnar kakor är inte gjorda med ägg.