Hur kan jag uppmuntrar mina barn att göra läxor?

June 11

Det verkar som om minut en vuxen säger ordet "hemläxa" varje barn inom hörhåll scatters. De flesta barn tycker inte om att göra läxor. Efter en lång dag i skolan, ett barn vill oftast att spela. Olyckligtvis är classwork inte tillräckligt för att lära sig allt som krävs i ett skolåret. Det finns flera saker en förälder kan för att göra uppmuntra barnen att göra läxor.

Det viktigaste en förälder kan göra för att uppmuntra barn att göra läxor är att låta barnen vet att de förstår att det inte nödvändigtvis är roligt. Föräldrar kommer inte ofta att kunna göra barnen njuta av sin hemläxa, så mycket av tiden, bara det är inte en rolig sak att göra. Empati går långt med barn, så ofta gånger, barnen känner att föräldrarna helt enkelt inte förstår.

När barn inte gör läxor, en del föräldrar tar det personligt. Föräldrar måste förstå att de inte fysiskt kan göra barn gör läxor. Föräldrar kan dock motivera barnen att göra sina läxor med verbalt beröm. Beröm barnet för de saker de gjorde rätt, såsom att hålla bokstäverna mellan raderna, och undvika kritik.

Många barn trivs när de vet vad som väntar. Det bästa en förälder kan göra för att uppmuntra barnen att göra läxor är att ha en bestämd tid och plats. Välj en tid som passar båda parter så att föräldrarna kan hjälpa när det behövs. Platsen ska vara fri från distraktioner, såsom tv och leksaker. Att ha en rutin kommer att minimera argument om när och var de ska göra läxor.

Vissa barn fungerar bättre när det ges valmöjligheter. Det bästa man kan göra som förälder eller vårdnadshavare, är att erbjuda minimala val. Säg att de inte har möjlighet att välja om eller inte göra läxor, men de kan välja när de vill göra det. De kan välja att göra sina läxor före eller efter middagen eller på morgonen innan skolan. Det viktiga är att det blir gjort.

En av de största distraktioner som hindrar barnen från att göra sina läxor är TV. När barnen försöker göra läxor, stänga av den. Använd tid att få saker gjorda runt huset såsom löne räkningar, tvätta tvätt, diska eller läsa en bok.

Det är inte en förälders jobb att göra barnens läxor. Det är dock deras jobb att göra varje alternativ tillgängliga för dem att göra det. Det kanske inte alltid är bekvämt, men i det långa loppet kommer det att vara värt det.

  • Barn kan ha svårt att slutföra läxor utanför sina favoritämnen.
  • Att hjälpa ett barn som har fastnat på ett problem kan uppmuntra dem med läxorna.