Utdelning ETF: Löfte om Riches eller rök och speglar?

October 6

På framsidan av det, utdelningar ser ut gratis pengar från dina ETF investeringar. Men ingenting i livet är riktigt så enkelt. Här är några av de saker att vara medveten om när man överväger att köpa utdelning aktier:

 • Utdelning aktier kommer inte nödvändigtvis öka din totala innehav. Anta att du äger en enskild aktie i lager i ett företag som ger ut en utdelning på $ 1. Marknadspriset på din en aktie, som regel, kommer att minska med 1 $ så snart företaget skickar ut utdelningen. Detta beror på att utdelningen kommer från bolagets kassa, och eftersom dessa reserver minskar, minskar bolagets värde.
 • Om du behöver en stadig ström av intäkter, är ingenting som hindrar dig från att skapa artificiella utdelningar genom att sälja någon säkerhet som du gillar. Du kan betala inkomst av kapital, men det kommer att vara högre än skatten på utdelningar.

  Vad händer om en månad du upptäcker att du inte behöver inkomsten? Du kan sälja någonting och betala någon skatt, medan en hög utdelnings ETF, betalar du skatt oavsett.
 • Den särskilda utdelningsskatten break är inställd på att löpa ut i slutet av 2012. Om inte kongressen förlänger det, kommer utdelningen att beskattas med vanlig inkomst hastigheter.
 • En ETF kan inte göra en hel del för att minska skatten hit från utdelningar. ETF: er är head-and-axlar ovanför de flesta fonder när det gäller att beskatta effektivitet, men att skatteeffektivitet är att minska skattepliktiga realisationsvinster, inte utdelning. ETF eller fond betalar du.
 • Equity räntefonder har funnits i flera år och år, och de har inte precis sätta världen i brand. De urgamla Hundar av Dow strategi, där du köper årets tio högst betalda utdelning aktier i Dow (de så kallade Hundar), så att du kan rack upp allvarliga avkastning.

  Strategin har varit väl studerade, och det är helt klart inte lika kraftfullt som hype. Det verkar fungera bättre än att köpa något annat liknande storlek och likaså flyktiga lager.
 • Utdelningar är inte alltid det bästa sättet att tjäna pengar. Under den längsta tjur marknaden i historien - 1990 - avkastning på aktiemarknaden kördes tvåsiffriga tal per år, och mycket lite var som skalade ut i utdelning.

  Ett företag som inte betalar utdelning antingen investera sin pengar i verksamheten eller återköp av egna lager. Hursomhelst, aktieägarna att vinna. Bara för att en stor del av aktiemarknadens tidigare avkastning har kommit från utdelningar betyder inte att framtida avkastning skall eller kommer från samma källa.
 • Hög vinstutdelande sektorer av ekonomin inte nödvändigtvis slå den bredare marknaden under långa tidsperioder.
 • Studier av hög vinstutdelande lager avslöjar att de faktiskt tenderar att vara något mer volatil än den breda marknaden.

Om du vill gå vidare och köpa utdelning aktier, överväga alternativet Vanguard (VIG) eller SPDR (SDY). Med kostnader förhållanden av 0,18 procent och 0,35 procent respektive, de är betydligt billigare än konkurrenterna. Alternativet iShares (DVY) är inte så illa heller, med kostnader på 0,40 procent.

Sist men inte minst, om du inte kommer att använda denna utdelning pengar direkt, se till att din ETF hålls på konto i en mäklarfirma som kommer att återinvestera dina utdelningar utan att debitera dig en provision. De allra flesta kommer att göra det, men inte alla.