Vad är Robotic-Assisted Surgery?

January 27

En kirurgisk robot är en mekaniska anordningar, som styrs av en kirurg för att utföra en operation. Ett sådant förfarande kan hänvisas till såsom en robotassisterad kirurgi. Det finns flera typer av robotassisterade operationer, som varierar beroende på den roll som kirurgen pjäser. Dessa är övervakande kontroll, telesurgical, och delad kontroll.

Efterkontroll avser operationer där alla aspekter av det kirurgiska ingreppet utförs av den kirurgiska roboten. Kirurgen roll ingår att ge programmering för roboten att arbeta med och övervaka operationen. Telesurgical förfaranden avser sådana som involverar kirurgen arbetar genom den kirurgiska roboten. Under denna typ av kirurgi, är kirurgen i allmänhet i en avlägsen plats från vilken han manipulerar robotens armar under operationen. Delad kontroll hänvisar till försök där kirurgen och roboten utför operationen tillsammans.

Robotic assisterad kirurgi är vanligtvis används för minimalt invasiva procedurer. Ett minimalt invasiv kirurgi (MIS) hänvisar till ett där små snitt, i stället för långa snitt, tillhandahåller inmatningar i kroppen. Användningen av kirurgiska robotar har gjort det möjligt att omvandla många traditionellt invasiva operationer i minimalt invasiva procedurer.

Imaging är en viktig del av robotassisterad kirurgi. 3-D bilder erhållna från datortomografi (CT) används vanligtvis under planeringsstadiet. Denna del av förfarandet innebär samla bilder för diagnos. De används också för att få tillgång till vägar och för att fastställa de bästa metoderna för de kirurgiska procedurer. Under förfarandet, involverar avbildning speciella kameror, som används för att tillhandahålla en tre-dimensionell vy av det kirurgiska området.

Fördelar med att använda kirurgiska robotar spänner från förfarandet till återhämtning. Till exempel är kirurger ges en bättre bild av det kirurgiska området, eftersom kamerorna används under en robotassisterad kirurgi kan överträffa utsikten som erbjuds av de mänskliga ögon när det gäller djupseende och förstoring. Användningen av små snitt i MIS innebär att det finns i allmänhet mindre blod, mindre ärrbildning, och mindre smärta. Robotar tenderar att arbeta i kroppen när begränsas av små snitt bättre än människor. Människor är känsliga för utmattning och skakningar, medan kirurgiska robotar kan göra korrekta identiska rörelser inom ett litet utrymme.

Det finns också nackdelar med robotassisterad kirurgi. Begränsningar av olika rutiner som finns med dessa metoder är ett exempel. När de används, kan det göra en procedur dyrare. Dessutom dessa maskiner har ingen förmåga att göra bedömningar och när fel uppstår, kan de vara dödlig.