Vem är Kurt Cobain?

July 31

Kurt Cobain (20 februari, 1967 - 5 April 1994) var en amerikansk musiker som, genom sin grungebandet Nirvana, hade en djupgående inverkan på rockmusik i början av 1990-talet. Mitt i hans stenstjärnstatus, begick Cobain självmord. Även om skadan leder till döden var en skott blast, före bränning vapnet, injicerade Cobain sig med mer än en dödlig dos av heroin.

Kurt Cobain bringade de första åren av sitt liv bodde i Aberdeen, Washington, tills hans föräldrar skilde sig när han var åtta år gammal. Liksom många små barn som utsatts för skilsmässa, händelsen hade en bestående inverkan på hans liv. Vänner och familj noterade att efter skilsmässan, blev Kurt mer tillbaka.

Kurt Cobain upplevt förvirrade och besvärliga tonåren som många tonåringar gör, och så småningom sökte tröst i Seattle punkmusikscenen. Tidiga band som påverkat Cobains musikstil ingår The Melvins och The Pixies. Det är under tonåren som Kurt Cobain började experimentera med illegala droger, börjar med marijuana och eskalerar till LSD.

Efter flera försök att bilda framgångsrika banden, slagit Cobain småningom upp med bas gitarrist Krist Novoselic att skapa den tidigaste inkarnationen av Nirvana. För en stor del av Nirvanas historia, bandet lekte Chad Channing på trummor, tills Cobain blev upprörd med Channing och sparkade ut honom. Bandet valde slutligen Dave Grohl, en begåvad trummis som senare blev sångare och frontman för bandet Foo Fighters.

Som Nirvana fann långsamt framgång, började Cobain experimentera allvar med heroinmissbruk. Den 24 februari 1992 Kurt Cobain gifte Courtney kärlek, en karl musiker och sångare i rockbandet Hole. Många Nirvanas fans var kritiska kärlek, och trodde att hon var bara använder Kurt Cobain som ett medel för att få sin egen grad av stjärnstatus. Oavsett, uppgav Cobain att han var kär i kärlek.

Kurt Cobain var en frispråkig kritiker av mainstream musikbranschen, både före och efter sina framgångar med Nirvana. Han trodde att stora skivbolag främjat något de trodde skulle sälja, och gav lite hänsyn till kvaliteten på musiken. Denna tro, i kombination med den enorma konventionell framgång i Nirvana, tros av många vara den primära faktorn i Cobains självmord. I hans självmord skrivelse uppgav Cobain att han njöt inte längre skriva eller framföra musik, och hade inte på länge.

Vissa tror att Courtney Love dödade Kurt Cobain, även om hon var i en rehabiliteringsanläggning för heroin på den tiden. Efter Cobains död, en minnesgudstjänst hölls i Seattle Center lockade flera tusen sörjande. Under tjänsten, presenterade ett förinspelat meddelande Courtney Love läsa delar av Cobains självmord brev.

  • Kurt Cobain injicerade en dödlig dos av heroin innan skjuta sig.
  • Kurt Cobain är känd för att ha lyssnat på banden i Seattle punkmusikscenen.