Vad är Motion Control löparskor?

July 26

Motion Control löparskor är en typ av sportskor som syftar till att reglera footâ € s rörelseomfång under rinnande för att minimera skadan. Dessa skor är avsedda för löpare som oavsiktligt rulla fötterna inåt när de kör, en tendens som kan orsaka stress i fötter, anklar, knän, höfter och nedre delen av ryggen. Medan många rörelsestyrning löparskor är praktiskt taget omöjlig att skilja från vanliga löparskor, har de en inbyggd stödsystem som ger stabilitet och begränsar driven rullning av fötterna. Vissa läkare avråder denna typ av sko, rekommendera flytt ortopediska sulor som ett bättre val för ihållande fotstöd.

Många joggare har en naturlig tendens att rulla sina fötter och vrister inåt när de kör, ett tillstånd som kallas överpronation. Denna tendens orsakar de inre kanterna av fötterna för att bära en stor del av arbetet med att springa, stödja kroppsvikt och absorbera chocken av varje foot. Med tiden kan detta villkor leda till smärta och skada i fötter och vrister samt knän, höfter och nedre delen av ryggen.

Athletic skor designers skapade rörelsekontroll löparskor att begränsa denna överpronation och i förlängningen, minska skador. I de flesta fall är de rörelse kontrollfunktioner inbyggda i dessa skor och är därmed omöjlig att upptäcka den tillfällige betraktaren. Många av de mest populära löparskor tillverkare erbjuder en eller flera rörelsestyrmodeller.

Kanske den centrala komponenten i denna typ av sko är den mediala inlägg, en stödstruktur som löper längs längden av den inre foten och avskräcker inåt rullning. Överpronation kan orsaka den inre kanten av en shoeâ € s yttersula för att bära bort, ytterligare främja rullande. Således många rörelsestyrning löparskor har även extremt hållbara yttersidorna som förhindrar denna typ av slitage samt ger ytterligare fotstöd.

Vissa läkare avråder från användning av rörelsestyrning löparskor. De hävdar att medan skorna kan styra foten rullande under träning, är överpronation ett problem som sträcker sig utanför löpning. Kroppen är alltså skyddas från skada medan skorna är slitna, men oskyddat vid alla andra tillfällen. Dessutom kan den ständiga omställningen från korrigerande till icke synkorrigerande skor sätta stress på underkroppen och därmed potentiellt öka känsligheten för skada. Som ett alternativ till motion control löparskor, dessa yrkesgrupper rekommenderar löstagbara ortopediska inläggssulor, som är specialanpassade gjutna till en individualâ € s fot och kan överföras från ett par skor till ett annat.

  • Skoinlägg.
  • En kvinna som bär motion control löparskor.
  • Motion Control löparskor är avsedda att minimera stress för vissa områden på kroppen som uppstår när man kör.
  • Motion Control löparskor.