ESCA makeup

August 13

Om du någonsin har hört talas om ESCA makeup, är du förmodligen inte medvetna om att ESCA är inte ett varumärke, men i stället, en akronym för elektronspektroskopi kemisk analys. Enkelt uttryckt är ESCA en process genom vilken kemister bestämma sammansättningen av ett substans. Varje makeup eller kosmetisk betydelse förkortningen ESCA har undersökts och certifierats att de består av endast naturliga mineraler.

Så varför använda dem? Det självklara svaret är att med hjälp av alla naturliga ingredienser på huden bara kan tjäna till att förbättra utan att göra skada och är faktiskt hälsosamt för din hud. Eftersom makeup gjord av ESCA-teknik innehåller endast naturliga mineraler, innehåller de inte vanliga ingredienser i andra kosmetika såsom färgämne, parfym, kemikalier och konserveringsmedel. ESCA makeup aldrig testat på djur, så du behöver inte oroa dig för skadliga produkttester hos djur.

Många undrar vad exakt är i ESCA makeup. Här är ett kort svar; mineraler. För att sätta en finare punkt på det, är zinkoxid, glimmer och titandioxid krossas och mals till ett mycket fint pulver och användes i de flesta ESCA makeup produkter. Antioxidanter tillsätts för att försöka stoppa oxidation och därmed kanske bromsa åldrandeprocessen i huden.

Vilka är de estetiska fördelarna med att använda ESCA makeup? Många kvinnor upplever att när man använder ESCA kosmetika, har deras hud en frisk lyster. Det faktum att de malda mineraler stråla på ytan av huden är ansvarig för glöden. Till skillnad från flytande makeup som täpper porerna och glider bort från huden ju längre den är sliten, sitter ESCA makeup ovanpå ytan och aldrig kommer in i porerna.

Vid tillkomsten av ESCA produkter, kunde kvinnorna bara hitta mineralpuder för att tjäna som grund för andra typer av makeup. Men nu ESCA produkter kommer i alla former inklusive ögonskugga, rouge, ögonbryns corrector, och till och med läppfärg. Eftersom ESCA produkter är lätta, lite räcker mycket långt och du kan bära dem hela dagen utan rädsla för dem absorbera i huden eller glidande eller bleknar bort.

Nu när du vet ganska lite om ESCA makeup, var hittar du den? De flesta drog butiker och apotek med smink isles bär den, liksom varuhus och livsmedelsbutiker. Om det finns en makeup sektion i butiken, kommer du troligen hitta ESCA produkter där. Vissa varumärken är Almay Pure Blends, L'Oreal Bare Naturale, Läkarens Formel Mineral Loose Powder, Isadora och Neutrogena Mineral Sheers.

Även ESCA makeup kan idrotten en rejäl prislapp, kom ihåg att lite räcker långt, och de kommer aldrig att löpa ut, eftersom de är tillverkade av naturliga ingredienser.