Vad är Cuticle Hair?

August 11

Cuticle hår är även kallad remy hår och är människohår används vid framställning av peruker, löshår och hårförlängningar. Cuticle hår, eller remy hår, är den högsta kvalitet människohår används vid tillverkning av konstgjorda hårprodukter eftersom det fortfarande har nagelband intakt, vilket gör det blankt, naturligt utseende och lätt att styla. Utan att ha lidit skada på nagelbanden, antingen från över styling eller kemisk behandling, denna typ av hår ger högsta kvalitet hårprodukter eftersom det ligger plant, reflekterar ljus, och ser ut och känns som äkta hår.

I de flesta fall är nagelband hår skördas under rutin hårklippning och samlas upp i salonger från personer som har valt att donera sitt hår. Flera organisationer accepterar människohår för det uttryckliga syftet att ge materialet till tillverkare av högkvalitativa konstgjorda hårprodukter. Virgin hår, eller hår som aldrig har kemiskt behandlat, är den mest önskade typen av nagelband hår; emellertid är också värdefullt friskt hår med en slät ytterhudsskiktet.

Den ytterhudsskiktet av håret är det yttersta skiktet av ett hårstrå. Om undersöks i mikroskop, skulle detta skikt likna bältros på ett tak eller skalorna i en orm, med ett överlappande den andra. De körs i samma riktning, liggande, vilket skapar utseendet på jämnhet, mjukhet, och allmän naturlig hälsa.

När nagelbanden lagret av håret ligger slätt kan dagsljus reflekteras och gör håret verkar glänsande, friskt och smidig. Syntetiskt hår saknar denna ytterhudsskiktet och avger en konstgjord lyster som inte reflekterar ljus naturligt och saknar silkeslen konsistens av naturliga nagelband hår. De övriga fördelar med att använda remy hår är dess livslängd i slitage, vilket kan ta upp till ett år, förmågan att styla den utan trassel, - och förmågan att färga det till exakt matcha naturliga hår om det behövs.

Alternativt människohår utan ytterhudsskiktet intakt och syntetiskt hår är båda behandlas med en konstgjord yttre skikt gjort främst av silikon eller akryl. Medan billigare att förvärva, gör det för en lägre kvalitet slutprodukt än naturlig nagelband hår. Människor som söker en permanent peruk för att ersätta håravfall orsakas av sjukdom eller olycka ofta föredrar naturligt människohår över syntetiskt hår. Å andra sidan, kan syntetiskt hår vara användbar för tillfällig användning, eftersom det är betydligt billigare och kan göras för att se naturligt.

  • Cuticle hår används ofta för att göra hårförlängningar.
  • Många människor skänker nagelband hår till organisationer som gör peruker.
  • En stylist sätta i hårförlängningar.