Vad är Onion Straws?

May 30

Lök strån är tangy, smet-belagda stekt lök som används som förrätt, tilltugg eller garnering. Liksom lökringar, lök strån är krispiga och ofta oljig. Även känd som lök strängar eller tanglers, de är tunnare än vanliga lökringar, och bildas i form av trassliga strängar, vilket är där maten har fått sitt namn.

Dessa stekt lök är inte särskilt näringsrik, och inte innehåller många vitaminer eller mineraler. De kan vara höga i kalorier, beroende på hur många som konsumeras och hur löken bereddes. Tunt skivad lök indränkt i kärnmjölk utgör huvuddelen av skålen. Efter blötläggning, är löken muddras i en blandning av mjöl och örter innan de stekt och serveras varm.

Varje enskild recept för lök strån kan variera. De flesta samtal för salt och peppar i mjölblandningen. Cayennepeppar är en frekvent ingrediens som används för att krydda den salta snacks också. Vissa människor använder öl eller mjölk i sin smet, liksom vitlök eller paprika. Canola och jordnötsolja används ofta i stek löken, som bör dränerade väl på en pappershandduk före servering.

När tjänstgjorde som förrätt, är lök strån ofta åtföljs av en kryddig kompletterande dippsås. Tanglers är också ett populärt objekt för att tjäna med aptitretare provtagaren skivorna, särskilt i bar och grill anläggningar. Många restauranger tillåter även kunder att ersätta dem som en sida skålen med en måltid om så önskas.

Crispy lök strån oftast serveras dock som topping eller garnering till vissa livsmedel. Barbecued poster, eller smörgåsar terar barbecuesås, är ofta toppad med tunna stekt lök. Andra favoriträtter som lök strängar används ofta till garnering inkluderar Sloppy Joes och grönsaker, till exempel potatismos.

Franska stekt lök är ett annat namn som dessa livsmedel är kända av. Dessa kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker och implementeras i alla hem kokta maträtt. Franska stekt lök är populärt används på semester rätter, såsom gröna bönor gryta. De är också mycket välsmakande ovanpå biffar, hamburgare och fiskrätter gjorda på hemmaplan. Vissa människor tycker helt enkelt småäta på dem från behållaren, som man kunde med potatischips.

Kommersiellt sålda franska stekt lök finns ofta i en cylindrisk pappkapsel som lätt kan återförslutas. Vissa företag säljer större behållare av dessa lök strån som är mycket bredare och rundare. Dessa är typiskt plast.

  • Paprika, som ofta används för att göra lök strån.
  • Lök sugrör är inte särskilt näring som de är bitar av stekt lök.