Hur jag växer isbergssallad?

June 4

Att växa isbergssallad, kanske du vill välja en härdig sort som tål väder och vind. Växande salladsplantor inomhus och transplantera dem till en utomhus trädgård är oftast bäst att säkerställa hälsa plantor. Att få de växter som används till externa angriparna är också ett steg som måste beaktas. Att växa isbergssallad, måste du ordentligt förbereda marken, ibland gödsla den växande anläggningen, och skydda den från kaniner och andra skadedjur.

Det finns många isbergssallad sorter att välja mellan, med Lakeland, Miluna, och Pablo salladsvarianter noteras som enkla odlare. För att starta inomhus plantering processen, fyller ett frö bricka med fuktig kompost. Vuxna salladsplantor är härdiga, men groende växter tenderar att vara känslig och mottagliga för röta och sjukdomar. Det är oftast bäst att täcka fröet facket med en plastfilm för att hjälpa till att reglera fuktigheten. Fröna kommer normalt gro i cirka 10 dagar.

För att framgångsrikt växa isbergssallad, måste du vänja plantorna till väder och vind. Detta kan bidra till att stärka väggarna i salladsblad, vilket minskar risken för transplantation chock eller hämmad tillväxt. Fröet facket bör placeras utanför i en skuggig plats för tre till fyra timmar varje dag, gradvis ökande denna gång under nästa vecka. Säkra de växande plantorna inomhus nattetid. Efter sju dagar av denna process kommer anläggningen brukar vara redo att transplanteras in i din trädgård.

Förbered marken före plantering sallat plantor. Lätt rake jorden i en skuggig plats i din trädgård och lägga ut ett tunt lager av organiskt material för att berika jorden. Försiktigt bort salladsplantor från frö facket och plantera dem i marken och se till rymden dem cirka 12 inches (cirka 30 cm) från varandra. Lätt packa jorden runt varje planta. Applicera en ljus lager av kompost och spraya bit mark med vatten.

Var aktsam om ogräs och se till att ta bort dem genom att dra ut dem med rötterna. Om kaniner är ett skadedjur i ditt område, sedan installera en kanin staket runt omkretsen av din sallad plåster. Ibland spraya de växande plantorna med ett gödningsmedel. Att växa isbergssallad, alltid se till att jorden är konstant fuktig, men aldrig alltför blöt, vilket kan orsaka rötterna att ruttna. Anläggningen kommer att mogna i ca 90 dagar.