Vad är Grapefrukt vodka?

May 29

Grapefrukt vodka är en typ av vodka som har getts den sista med just denna arom, vanligen i form av beredda grapefrukt extrakt eller färsk grapefruktjuice. Den resulte Smaken är distinkt citrus, vilket ofta är ett bra alternativ för vodka som ska användas för att blanda citrusbaserade drinkar. Vissa märken av grapefrukt vodka har arom från gul grapefrukt medan andra har arom från rosa eller ruby ​​grapefrukt. Många populära vodka tillverkare har sina egna proprietära formler för deras särskilda märken av grapefrukt vodka. Förutom att köpa färdiga vodka, kan den företaghemma mixologist också göra sin egen med unflavored vodka och några hela grapefrukt.

Förfarandet för framställning av grapefrukt vodka hemma är ganska enkel. De flesta hem kockar rekommenderar att skiva en medelstor grapefrukt i bitar som är ungefär en halv tum (omkring 1,27 cm) tjocka och stöp dem i ca 25 ounces (750 ml) av den ordinarie vodka. Det är viktigt att täta denna blandning helt i en lufttät behållare, såsom en stor glasburk. Den fruktjuice tar i genomsnitt sex dagar att blanda tillräckligt med vodka. När denna infusions är klar, är det viktigt för hemma bartendern anstränga ut kvarvarande grapefrukt massa för att upprätthålla önskad smak.

När infusion grapefruktextrakt i vodka, behöver blandningen allmänhet lämnas i rumstemperatur under det rekommenderade antalet dagar. Vissa typer av rosa grapefrukt kan lämnas att ingjuta i upp till två veckor om en mer uttalad syrlig grapefruktsmak är att föredra. Beverage experter i allmänhet inte rekommendera att lämna blandningen ut under längre tid än två veckor; annars grapefrukt vodka kan bli för bitter. Den ursprungliga vodka flaskan kan ge en praktisk behållare för att hålla den ansträngda grapefrukt vodka.

Populära grapefrukt drycker med vodka inkluderar Greyhound och modifierade versioner av Salty Dog och skruvmejsel. Greyhound är traditionellt en blandning av vanlig vodka och grapefruktjuice, men det finns ingen anledning grapefrukt vodka kan inte ersätta en mer uttalad grapefrukt smak. För en ny twist på Salty Dog, kan grapefrukt-sista vodka ersätta gin och kombineras med grapefruktjuice i ett glas kantad med salt. Den skruvmejsel kan få en smak uppgradering med detta infunderas vodka och ibland med en liten mängd glittrande vatten blandat in om så önskas.

  • Kolsyrat vatten, som ibland blandas med grapefrukt vodka att göra drycker.
  • En skruvmejsel kan få en grapefrukt vodka uppgradering.
  • Grapefruktjuice används för att göra grapefrukt vodka.
  • Grapefrukt vodka.
  • Ett skott av grapefrukt vodka.