Vad är den statliga Motto i Ohio?

May 29

Delstaten Ohio har haft två motton, och de var gjort människor olyckliga av olika skäl. "Med Gud är allting möjligt" blev den statliga motto Ohio 1959 och är fortfarande den officiella motto idag. Det valdes på förslag av en pojke, James Mastronardo i Cincinnati, som lämnat den bibliska frasen till staten. American Civil Liberties Union (ACLU) i Ohio lämnat in en stämningsansökan i 1997 utmanande användningen av mottot om tillståndet tätningen och i andra officiella kapacitet, som att visa det på statliga byggnader och på officiella brev. ACLU kostym kallas den nya staten motto Ohio grundlagsstridig, hävdade det tydligt en preferens för kristendomen framför andra former av religion.

United States District Court i Ohio styrde 1998 mot ACLU och dess co-käranden, en minister i den presbyterianska tron. Domstolen sade staten motto Ohio är inte mer sekteristisk än andra bibel fraser som kommit i allmänt bruk. Domen gick till förmån för de tilltalade, som inkluderade den statliga guvernören, en statlig senator, Institutionen för beskattning kommissionär och statssekreterare. Domen citerade USA: s användning av "I gud litar på vi" som landets motto, och en handfull andra staters motton, som också hänvisar till Gud. Staten motto Ohio kunde förbli i offentlig tjänst, inklusive dess inskription på en offentlig byggnad.

"Med Gud är allting möjligt" ersatt det ursprungliga motto, Imperium i Imperior. Den första statliga motto Ohio betyder "ett imperium Inom ett imperium." Det regerade som den officiella motto för bara två år efter antagandet 1865. Ohio blev av mottot eftersom frasen "smackade för mycket av kunglig" och gav ange en pretentiös luft. Vissa människor också ogillade det eftersom det var en latinsk fras.

En republikansk guvernör, Jacob D. Cox, en före inbördeskriget allmänhet kämpat den latinska frasen. Demokrater av dagen ogillade det intensivt, säger det inte passade in med demokratin. När en majoritet av demokrater trädde i nästa val, avskaffade de första tillståndet motto Ohio.

I mer än 90 år efter demokraternas handling, fanns det ingen officiell statlig motto. James Mastronardo, som kallades Jimmie, bytte det med hans förslag om "Med Gud är allting möjligt." Han var en sjätte grader som deltog i Hartwell School i sin hemstad.

  • "Med Gud är allting möjligt" ersatt Ohio ursprungliga motto, Imperium i Imperior.