Hur att samarbeta med andra Ideellt att Väder Hard Times

June 3

Om det område där din ideella arbeten har sett en nedgång i finansiering eller en ökad konkurrens om personal eller kunder, kan det vara dags att identifiera andra som tillhandahåller liknande program och börja arbeta tillsammans. Vem delar din organizationâ € s värderingar och förhållningssätt? Kan du servera kunder bättre genom att kombinera tjänster?

Att bilda ett samarbete kan du ta med olika styrkor, resurser och kunskaper till en uppgift. Det förutsätter att du kan arbeta med större djup och förståelse genom ett partnerskap. Du kan också spara lite pengar.

Lotsa den ideella partnerskap först

Prova en tillfällig, blygsam projekt med din partner innan du startar en storskalig kombination av tjänster. Gemensamma mål och värderingar materia och delade intresseområden materia, men personliga kompatibilitet är viktigt också. Dessutom, när du kliver in i ett partnerskap arrangemang, se till att mer än en ledare i varje organisation deltar i samtal och förhandlingar. Samarbeten vackla ofta om kontaktperson nyckeln på en av de två byråer bladen. Ett lag kan säkerställa kontinuitet.

Dela en back office

Kanske programsamarbete vann? € t-arbete för din organisation, men andra typer av samarbeten kan vara framgångsrika. Till exempel, varför inte närma annan ideell om att dela en anställd? Genom att hyra tillsammans, kanske du kan erbjuda en stabil, heltidsarbete med en konkurrenskraftig lön snarare än en deltids spelning. I sin tur kan dina organisationer engagera mer erfarna och kvalificerade medarbetare.

Att dela saker istället för människor också kan minska dina driftskostnader. Fundera på om du kan spara pengar genom att köpa utrustning, säkra kontorsutrymme, eller kombinera leveransorder med andra. Och Dona € t antar att du kan dela dessa saker endast med organisationer som liknar din.

I en nyligen genomförd studie av ideella organisationer i Puget Sound-regionen, fann forskarna att några av de bästa delad rymds upplevelser var bland skillnad ideella organisationer, till exempel en teaterskola som drivs i de sena eftermiddagar och kvällar och ett daghem som drivs tidigt på dagen.

Placera ett program inom en annan byrå

Om din ideella sträcks för tunt för att uppnå allt itâ € s försöker göra, varför inte dela ut ett program, placera den i en annan ansedd byrå som delar dina värderingar? Du kanske upptäcker att en annan organisation, som arbetar vid en annan skala eller involverar människor med olika färdigheter och kunskaper, är positionerat för att göra ett bättre jobb med att hantera det programmet.

Itâ € s svårt att ge upp en bit av din agencyâ € s arbete, men att göra detta val är ansvariga sak att göra för dina kunder. Plus att det kan ge dig möjlighet att fokusera på de tjänster som bäst itu din nonprofitâ € s uppdrag. Naturligtvis placera ett program med en annan byrå också kommer sannolikt att minska dina kostnader.

Slå samman med en annan ideell

En utmanande men ansvarsfullt val för din ideell kan vara att gå samman med en annan byrå. Fusioner i ideella organisationer liknar dem i näringslivet. Generellt i en fusion, dominerar en organisation den andra.

Fusioner kräver genomtänkt planering som involverar grupper av människor från båda ideella. Först grundligt diskutera dina uppdrag, mål och program filosofier. Om de arenâ € t linje, vann? Sammanslagningen € t arbete. Därefter hålla dessa mål främst i åtanke när du väljer ett namn, välj personal, konsolidera bräda och ordna en ny struktur.

När du utför en fusion, använd en facilitator för att leda dig genom planer och beslut, och arbeta med en advokat för att upprätta din slutliga avtal. Också vara öppen för tanken på att ta in ny personal och styrelseledamöter som ska begås till den sammanslagna organisationen utan lojaliteter till någon av de ursprungliga enheterna.