Vad är den gyllene fyrsidiga?

August 21

The Golden fyrsidiga är namnet på en enorm motorvägsprojekt i Indien. Det är i princip fyra stora motorvägar, som förbinder de viktigaste städerna Chennai, Mumbai, Delhi och Calcutta. De motorvägar sträcker fyra till sex körfält, och alla berättade köra mer än 3600 miles (5800km).

Motorvägssystemet i Indien utvecklas snabbt, som en del av ett program för att integrera landet och bidra en del av den rikedom från städerna i den omgivande landsbygden. The Golden fyrsidiga är den första etappen av en större riksvägar Development Project, som så småningom kommer att ansluta alla de viktigaste punkterna i Indien. De olika linjerna ansluter Delhi till Kolkata, Kolkata till Chennai, Chennai till Mumbai och Mumbai till Delhi.

Det finns också en Golden Quadrilateral järnvägssystem, som också ansluter Mumbai, Delhi, Calcutta, och Chennai. Denna järnväg är ansvarig för att flytta mer än tre fjärdedelar av lastskena belastningen i Indien, och mer än 60% av kabin. Järnvägssystemet går på nästan full kapacitet hela tiden, även om detta sannolikt kommer att förändras i takt med nya motorvägen systemet tar på en del av denna belastning.

The Golden Quadrilateral motorvägen systemet, liksom många projekt av denna storleksordning, kör något försenat i dess genomförande. Även delar är i stort sett klar, det finns fortfarande stora strängar som är i dåligt skick, eller bara är en enda körfält bred. Den officiella statistiken har Golden Quadrilateral på någonstans nära 96% färdigt, men några av sektionerna återstående hålls upp av kontraktsfrågor, antingen med regionala regeringar som donâ € t vill avstå landet, eller med leverantörer, så det är osäkert hur lång tid det tar att slutföra resten av systemet.

The Golden Quadrilateral, förhoppningsvis, kommer att hjälpa driva de ekonomiska vinster som görs i städerna mer in i den omgivande landet. Små städer motorvägen passerar kommer troligen expandera för att tillhandahålla tjänster till den konstanta flödet av trafik gör sin väg förbi. En stark motorvägen systemet kommer även att låta fler människor att leva utanför stadskärnan, i praktiken skapar en pendlare bälte och weekeregion för dem med mer ekonomisk rörlighet.

Mer än $ $ 12000000000 har pumpats in Golden Quadrilateral projektet, vilket gör den till en av de största offentliga arbeten projekt i Indiaâ € s moderna historia. Oundvikligen har en hel del korruption och transplantat åtföljs detta enorma utlägg av medel. Kanske mest känt, 2003 ett projektledare i Bihar-regionen skrev en lista över klagomål till statsministern, som beskriver vad han såg som korruptionsfrågor i sitt avsnitt. Inom bara några månader hade han blivit mördad.

  • Indiens gyllene fyrsidiga är den första delen i ett projekt för att integrera landet.
  • The Golden Quadrilaterial ansluter Mumbai och andra viktiga städer i Indien.