Vad är Funktionell design?

January 9

Design hänvisar till planering som är grunden för att göra saker. Det finns olika designfilosofier, strategier och metoder. Design skapar en balans mellan ett antal olika komponenter, och beroende på situationen, kan det ge mer tyngd åt ett eller annat. Till exempel kan man fokusera på material och fråga vad som kan göras med en viss samling av föremål, eller man kan fokusera på estetik och försöka föreställa sig den vackraste föremålet att placera i en viss miljö. Funktionell design kan hänvisa till en fokusering på funktion snarare än estetik, ett bekymmer med mål snarare än komponenter, eller hänvisa till användningen av en komplett kravdokument för att vägleda utveckling och testning eller till en dator modelleringsteknik. Dessutom funktionell design är en integrerad del av funktionell design specifikation.

Oftast är funktionell design används för att betyda att productâ € s funktionalitet beaktas i viktiga sätt som det är trott och byggt. För att en produkt ska hamna funktionellt, både slutanvändaren och kunden måste beaktas hela vägen genom designprocessen. Det kan ta en del arbete för att beskriva målgruppen exakt.

Processen med funktionell design börjar med målet att produkten: en tydlig redogörelse för vad det är tänkt att göra. Detta betyder inte att det som kunden vill att det ska göra är det enda som användaren kommer i själva verket gör med det. Det behöver göra väl vad det gjordes för att göra.

Vanligtvis slutanvändaren inte är representerad direkt i den funktionella designprocessen, så hans eller hennes svar måste föreställa sig. Designers måste också tänka hans eller hennes förmåga att lära sig att använda produkten, för att integrera den med andra produkter som han eller hon redan har, eller att anpassa den till sina unika förutsättningar, om det är den typ av produkt som är avsedd att personifieras. Likhet mellan design till befintliga produkter och välgjord dokumentation kan bidra till slut Usera € s erfarenhet; det vill säga, kan tankar om saker som inte är inneboende i själva produkten hjälper produkten att bli mer funktionella för användaren än det skulle vara annars.

Med en produkt som måste pluggas in, behöver ett återkopplingssystem som skall upprättas. Folk är vana vid ljuset som talar om för dem att vakuum är inkopplad och det roliga ljud i deras ordbehandlingsprogram som talar om för dem att theyâ € ve försökt att göra något som inte har någon rimlig utfall. En del av funktionell design är att låta användaren veta att produkten är eller ISNA € t fungerar. Dessutom, om något ISNA € t bearbetning eller användaren försökt något som misslyckades, en väldesignad produkt kommer hjälpa användaren att få saker på rätt spår igen.