Vad är en kalorirestriktion kost?

October 29

Även om de flesta viktminskning diet planer förespråkar en minskning av kaloriintaget, tar en kalorirestriktion kost som råd ett steg längre. En sann kalorirestriktion kost betonar faktiskt en längre och friskare livslängd, med viktminskning som mer av en sidoeffekt. Den kalorirestriktion dieten kräver en minskning av totala kaloriintaget 30 och 40%, men ganska ofta kosttillskott används för att upprätthålla den allmänna hälsan. Det är därför vissa förespråkare hänvisar till planen som CRON, förkortning för Calorie Restriction, Optimal Näringen.

Forskning om kalorirestriktion kost och dess påstådda fördelar kan spåras tillbaka till 1930-talet. Modern forskning om försöksdjur visade att en kost precis ovanför svältnivå tillät de ämnen leva i genomsnitt 30 till 40% längre än kontrollgrupper med normala kost. Förespråkare av kalorirestriktion dieten tror att försökspersonerna förbättrades småningom deras effektivitet livsmedelsförädling. Att ha ett överskott av kalorier i kroppen orsakar alltför många system för att bränna ut tidigt från överansträngning och ineffektivitet.

Den kalorirestriktion kost regim betonar näringsrika naturliga livsmedel över högförädlade eller socker-lastad snacks flesta av oss äter. Genom att tvinga kroppen i ett tillstånd av nära-svält, men förhindrar förlust av viktiga näringsämnen, dieters försöker ändra deras matsmältnings kemi tillbaka till det av våra grottman förfäder. Muskeltonus sägs förbättra dramatiskt på en kalorirestriktion kost, och långt mindre fett lagras i kroppen.

Påståenden om betydande livslängd förlängning utreds fortfarande, men förespråkarna av kalorirestriktion dieten rapporterar ofta färre åldersrelaterade problem jämfört med sina jämnåriga på normala eller alltför kalori dieter. Artärer och vener tycks hårdna i betydligt långsammare takt, och dieters i 50-årsåldern ofta tycks vara minst ett decennium yngre.

Som med någon diet plan bör man alltid konsultera en läkare innan du börjar. Den kalorirestriktion kost är en noggrant kontrollerad livsstil och diet plan, inte bara en lågkaloridiet. Litteratur om det rätta sättet att börja och upprätthålla en kalorirestriktion kost finns i många bokhandlar och hälsokostcentra.

Utövare råda nybörjare att dricka mycket vatten för att motverka effekterna av hunger smärtor, som faktiskt kan vara tecken på uttorkning och inte en signal att äta. Var noga med att inkludera positiva vitamintillskott när minska kaloriintaget. Besök en läkare om du har några frågor om kroppens anpassning till kost och livsstil förändringar.

  • En kalorirestriktion kost kan hjälpa till med viktminskning.
  • Med en kalorirestriktion kost, människor minska antalet kalorier de konsumerar på en dag.