Vad är Corcovado National Park?

October 20

Corcovado National Park är en av de många nationalparker i Costa Rica. Det ligger på Osa halvön, och det fastställdes på 1970-talet. Tropiska skogar utgör en stor del av denna park, och besöker Corcovado National Park är oftast bäst under vintern och tidig vår, då mindre regn faller än vanligt. Medan vandring genom eller camping vid denna park, kommer besökarna ofta fånga glimtar av flera vackra och sällsynta djur, inklusive harpy örn.

Känd av lokalbefolkningen som Parque Nacional Corcovado, är denna nationalpark ofta anses vara en av de vackraste områdena i Costa Rica. Corcovado National Park ligger i den sydvästra delen av landet. Tillsammans med Piedras Blancas nationalpark, det ingår i Osa Conservation Area, som ligger på Osa halvön.

Eftersom detta område var en gång så avlägset, det tog ett tag för människor att börja utnyttja sina resurser. Det var inte förrän på 1960-talet, för exempel, att loggers började ta träd från detta område. Efter många forskare begärde att skydda detta område, etablerade Costa Ricas president Daniel Ouber Corcovado National Park på 1970-talet. Djurskydds Institute senare presenterade honom med Albert Schweitzer Award för sina insatser.

Även gruvdriften stoppades, var guldgrävare fortfarande tillåtet att bebo Corcovado National Park. Som deras antal växte, började Costa Ricas regering att inse att de började utgöra ett hot mot den känsliga ekosystemet i detta område. I mitten av 1980-talet, var en lag som antogs som vräkta gruvarbetarna från detta område.

Corcovado National Park täcker över 100.000 tunnland (40,468.5 hektar) mark. Merparten av denna mark är tropiska regnskogar. Eftersom det är beläget strax norr om ekvatorn, är det oftast väldigt varmt och fuktigt här. Generellt de bergiga områdena i denna park får oftast något mer regn än låglandet.

Besökare är oftast bättre att besöka parken under de torrare månaderna, vilket oftast inträffar från december till april. Regnperioden i denna park inträffar vanligen under månaderna september, oktober och november. Samtidigt besöker Corcovado National Park under regnperioden kan vara lite mer obekväm, är parken typiskt mindre trångt och besökare kan få bättre utsikt över det lokala djurlivet.

Bland de många djur som bebor Corcovado National Park, finns flera hotade arter fortfarande hänger på här. Den Bairds tapir finns här, till exempel, tillsammans med några harpy örnar. Jaguars kan också ses varje gång ett tag. Andra djur som kan hittas i denna park inkluderar Caiman och pilgiftsgrodorna, tillsammans med flera arter av apor, sengångare, och ormar.

  • Ligger på Osa halvön, är Carcovado nationalpark en av de många nationalparker i Costa Rica.