Vad är Apples Chips?

October 26

Apple chips är helt enkelt torkade äppleklyftor. De är oftast runda, efter att ha skivas horisontellt från en kärnhus apple. Apple chips kan köpas färdiga eller de kan göras hemma i en ugn eller ett livsmedel dehydrator.

Vissa äpple chips är ganska krispiga, ungefär som ett chip. Andra, som fortfarande har kvar en bit av den ursprungliga fukt från frukten, är mindre spröda och mer sega. Texturen av chipet beror på den metod som den torkades och hur lång tid det var kvar i ugnen eller livsmedels dehydrator.

Personer som gillar äpplen brukar gillar äppelchips. De kan ätas ensam eller hackas upp och läggs till spannmål, granola, trail mix, eller sallader. Vissa människor tycker om att njuta av den krispiga olika äppelchips som ett alternativ till chips. Även om flis från äpplen har en liknande kritan, de har mycket mindre fett och natrium och är därför ett hälsosamt alternativ. Faktum är att många sorter är helt fettfri.

Detta är ett bra mellanmål för att ge till barn som är kinkiga och vända näsan upp på frukt och grönsaker. Apple chips liknar andra typer av marker och har också en söt smak, men är också en bra källa till vitamin C. Några av dem kommer även i några smaker som kanel. Förutom att använda dessa tilltugg att locka barnen att njuta frukterna, kan de också användas för att förbättra kost och matvanor hos vuxna som inte är lika bra som de borde handla om att konsumera frukt och grönsaker.

Det finns ett antal företag som säljer förpackade fruktchips. Förutom att kunna välja mellan några olika smaker av chips, det finns också en variation i vilka typer av äpplen som används. Vissa är gjorda av Fuji äpplen, andra från den röda läckra sorten, och andra fortfarande gjorda av Granny Smith sort. Oavsett vad smaken eller den typ av äpple, dessa marker är oftast dyrare än potatischips.

Ett bra sätt att njuta äppelchips är att göra dem hemma. Det är bäst att göra dem på hösten under skördesäsongen när du kan köpa äpplen lokalt och priserna är låga. Följ bara instruktionerna på din mat dehydrator eller hitta ett recept för att göra markerna i ugnen. Flisen kan förvaras månader om de förvaras på rätt sätt.

  • Apple chips är ett hälsosammare alternativ till stärkelsepotatischips som tillagas i fett.
  • Apple chips är ofta läggs till granola.
  • Red Delicious äpple chips tenderar att vara något sötare än vissa andra sorter.
  • Vissa äpple chips är gjorda av Fuji äpplen.