Vilka är de olika hem rättsmedel för akne ärrbildning?

October 20

Många hem rättsmedel för akne ärrbildning fokus på att förhindra permanent ärrbildning av nybildade sår, samt att behandla äldre acneärr för att minska deras synlighet. Många huskurer använder en blandning av örter, såsom sandelträ, och eteriska oljor, som lavendel, som utvärtes behandlingar. Ofta är naturliga livsmedel som honung och gurka placeras på ansiktet för att hjälpa till att läka befintliga ärr och ge smärtlindring till huden. Några hem behandlingar för akne ärrbildning nämner också applicera olivolja på huden för dess vitamin E innehåll, en antioxidant känd för att hjälpa till att bekämpa fria radikaler och öka läkningsprocessen.

En av de mest populära hem rättsmedel för akne ärrbildning innefattar användning av en sandelträ och rosenvatten pasta, genom att blanda de två ingredienser tillsammans, och tillämpa på huden över natten. Efter tvätta bort det på morgonen och upprepa processen varje kväll, det sägs att synligheten av ärr bör minska. För att förhindra bildandet av permanenta ärr på nybildade sår, applicera aloe vera gel till ansiktet under natten används ofta. Denna gel kan erhållas genom att bryta öppna anläggningen, som är tillgänglig i den etniska producera avsnitt av vissa stormarknader.

Honung är en av de mycket populära och enkla hem behandlingar för akne ärrbildning, och används som en ansiktsmask för att minska synligheten av ärr och att läka den underliggande huden. De naturliga vitaminer inom honung sägs vara mycket fördelaktigt för förnyelse hud, särskilt om honungen är rå, men bara anekdotiska bevis har lämnats för denna lösning. Bada huden i citronsaft är också en av de mer populära hem rättsmedel för akne ärrbildning, eftersom det är tänkt att hjälpa till att lätta på huden, hjälper till att minska ärr synlighet. Syran i citronsaft tros bidra till att bryta ner bakterier i huden, hjälper förhindra framtida akne.

Extra jungfruolja är en annan populär hem botemedel mot akne ärrbildning för dess återfuktande effekt på huden, liksom dess tillgängliga välgörande föreningar. Olivolja innehåller nyttiga mängder av vitamin E, en antioxidant som hjälper till att läka och främja cellförnyelsen. En teori är att det kan hjälpa till att läka akne ärrbildning, men bör inte användas av personer med fet hud eftersom det kan främja akne. Även om dessa åtgärder är säkra att använda av majoriteten av individer som lider med akne ärrbildning, är de inte nödvändigtvis visat sig fungera som enda behandling.

  • Honung är en populär hem behandling för akne ärrbildning.
  • Olivolja innehåller vitamin E.
  • Citronsaft används ibland som ett hem botemedel mot akne ärrbildning.
  • Aloe vera gel används ibland för att påskynda sårläkning och återfukta, och det kan bidra till att minska ärrbildning.
  • Akne kan lämna efter ärr och märken.