Vad är Jobs tårar?

January 21

Jobs tårar är korn av en tropisk asiatisk gräs, Coix Lacryma-Jobi. Dessa korn har ett antal användningsområden, från livsmedel till smycken, och de verkar ha skördats och odlas i tusentals år. Många asiatiska marknaderna säljer dem i sina spannmålssektioner för matlagning. Beaders och hantverkare använder också kornen, och de kan hittas på beading och hantverk butiker för detta ändamål.

Det gemensamma namnet för Jobs tårar kommer från deras särskiljande droppform, även om tårarna ibland tillskrivs olika människor, som Marias tårar, Kristi tårar, och så vidare. Anläggningen verkar inte ha någon religiös betydelse, trots de bibliska referenser i sina vanliga namn, även om kornen används ibland som pärlorna i radband. Det vetenskapliga namnet antyder att anläggningen ursprungligen var känd som Jobs tårar, allt annat det kan kallas, eftersom detta är vad Lachryma-Jobi innebär.

Många tror felaktigt att dessa korn är en form av korn, förmodligen eftersom många marknader märka dem som "asiatiska korn" eller "asiatisk korngryn." I själva verket är korn i en helt annan botanisk släkte, även om de två anläggningarna är i samma familj. Liksom korn, Jobs tårar är tät, rik på mineraler, och lätt att använda i en mängd olika recept, så det fall av felaktig identitet kan förlåtas. Växterna odlas också som prydnadsväxter, för övrigt, och västerländska trädgårdsmästare kanske inte är medvetna om att de stora korn på dessa gräs är fullt ätbar.

Som ett livsmedel, kan Jobs tårar användas som alla andra spannmål i soppor och vällingar, och de kan också malas till mjöl. I Asien är kornen tros vara fördelaktigt för ledvärk, och de säljs i en polerad vit form och i ett unhulled brun formulär. Unhulled tårar är mer lättillgängliga i Japan, där de kallas juzudama.

I hantverk, är dessa korn används för att göra pärlor, och de kan vara färgat eller huggen att öka deras konstnärliga värde. Det är i allmänhet inte en god idé att äta dem som är konstruerade för tillverka, eftersom de kan behandlas med olika substanser för att göra dem mer hållbara. Många druvsorter av anläggningen faktiskt växer naturligt med ett litet hål, vilket gör dem lämpliga för strängarna som pärlor.

  • Jobs tårar används ibland som radband.