Vilka är biverkningarna av en låg Carb diet?

September 22

De biverkningar av en lågkolhydratkost är främst relaterade till metabolism och en direkt fysisk reaktion på de typer av livsmedel som konsumeras. Gasbildning och förstoppning är två av de vanligaste problemen i samband med denna typ av kost. Ofta en låg Carb diet kommer att dra mat energi från en ökning av protein, av vilka det kan också vara ett överskott i kroppen. Denna typ av kost är ofta kallad ketogen, som otillräckliga kolhydrater kan orsaka ketos, ett tillstånd där individen förlorar ohälsosamma mängder vatten och natrium.

Andra vanliga biverkningar av en låg Carb diet inkluderar uncharacteristic muskelsvaghet eller kramper och huvudvärk. Vissa patienter rapporterar också dålig andedräkt och oförklarliga hudutslag. Dessa symtom kan spåras till en brist på kolhydrater och socker, som kroppen behöver för att skapa energi och process maten ordentligt.

En ketogen diet är en regim i vilka konsumtionen av kolhydrater är inte tillräckliga för att bibehålla god hälsa. Det leder till ketos, ett tillstånd där ett överskott av ketonkroppar hindrar bodyâ € s förmåga att bearbeta glukos, en viktig energikälla. Keton organ utvecklas som en följd av fördelningen av fettsyror för energi. När det finns för många ketoner, är fettomsättningen äventyras och kroppen börjar utsöndra överflödigt salt och vatten. Detta kan ofta leda till en brist på dessa element.

De muskler och levern lagra energi från kolhydrater. Eftersom dessa leveranser kan pågå ett bra tag, kan biverkningarna av en lågkolhydratkost ta ett tag att utvecklas. Ändå är det möjligt för kroppen att börja fel i de tidiga stadierna av en låg Carb diet, beroende på individens hälsa och den yttersta av kosten.

Det finns flera vikt förlorade dieter som centrum på en låg-carb regimen. Många av dessa dieter fokuserar på hög protein måltider med massor av grönsaker. En av de mest kända av dessa är Atkins diet, som var på toppen av sin popularitet på 1990-talet. Det har sedan dess misskrediterade av många läkare på grund av det faktum att, medan kosten hjälper till med viktminskning, den höga protein och fet mat det främjar en tendens att äventyra den allmänna hälsan hos dieter.

Trots de många potentiella negativa biverkningar av en låg Carb diet, det finns flera tillstånd för vilka denna typ av regim föreskrivna. Det används ofta för att behandla diabetes, epilepsi, och fetma. Vissa läkare kan också föreslå det för patienter med polycystiskt ovariesyndrom eller kroniskt trötthetssyndrom.

  • Low-carb dieter är ofta rekommenderas för dem med diabetes eller andra villkor.
  • Low-carb dieter ofta resulterar i ökad produktion av ketoner i kroppen när det bryts ned fettsyror för energi.