Vad är den statliga blomman av Indiana?

September 27

Den statliga blomman av Indiana är pion. Det antogs som statssymbol i mars 1957, som ersätter den zinnia. Pioner blommar normalt i slutet av våren eller försommaren, och skryta olika nyanser av rosa, rött, gult och vitt. Denna stora, prålig blomma uppträder som antingen en enkel eller dubbel blom. När generalförsamlingen presenterade pion som den statliga blomman av Indiana, gjorde det inte utse någon särskild sort eller färg.

Föregående till mars 1957, hade zinnia tjänat som Indianaâ € s statlig blomma sedan 1931. När pion utsågs den statliga blomman av Indiana, fanns vissa spekulationer om att en kommersiell pion kultivator låg bakom förändringen. Det ryktades att denna specifika odlare, som också haft en position som en statlig representant svängde parlamentet rösta som gynnade pion över hundkäx blommar som hade föreslagits av senaten.

Indianaâ € s historia vad gäller statliga blommor går tillbaka till 1913, då nejlika antogs som statssymbol med Concurrent Resolution. Argument uppstod att nejlika inte var en infödd blomma av Indiana, och tulpanträd blommar utsågs till Indiana statliga blomman 1923 genom en handling av generalförsamlingen. Den blossomâ € s regeringstid var kortlivad, men liksom zinnia infördes som den statliga blomman av Indiana bara åtta år senare. Det ryktades att en odlare av zinnia frön låg bakom förändringen. Märkligt nog har pionen fallit under samma kritik som nejlika och zinnia.

Pionen odlas i stora staten, även om det inte är en infödd blomma av Indiana. Det är inbyggt i de södra delarna av Europa, Asien och västra staterna i Nordamerika. Den statliga blomman av Indiana har lidit en del kritik på grund av dess infödda ursprung. Vissa hävdar att blomman inte ska fungera som den statliga symbolen eftersom det inte är en infödd blomma av området. Trots oppositionen har pionen lyckats hålla sin titel som den statliga blomman av Indiana under mer än ett halvt sekel.

Pioner är populärt används i grav arrangemang för Memorial Day, och de är ofta odlas som prydnadsväxt. Deras stora pråliga blommor är mycket doftande, och de är ofta uppskattad för sin skönhet och doft. Denna prålig blommar fungerar som en av de tidigaste blommorna som används i prydnads arrangemang och dekorationer.

Den statliga blomman av Indiana fungerar också som en traditionell blommig symbol för landet Kina. Rikedom och ära symboliseras av pion i den kinesiska kulturen, och de stora, prålig blommar används ofta i konsten. Qingdynastin utsetts pionen som medborgareblomman av Kina 1903.

  • En karta över USA.