Vad är en klassisk motorcykel?

September 27

Definitionen av en klassisk motorcykel har debatterats många gånger över av motorcykelentusiaster. Dessa debatter sträcker inte bara in i en ålder av motorcykeln och dess plats i historien om motorcyklar men också i stil med motorcykeln själv. Med de olika åsikter om vad som definierar en klassisk motorcykel hänsyn, de verkar finna sin utrett i åldern, enkelhet, utseende och status motorcykeln. Generellt är en motorcykel som är minst 25 år gammal och har en enkel, traditionellt utseende anses vara en klassisk motorcykel.

Ålder är den främsta i termer av en motorcykel som kallas klassiker. Motorcyklar har en lång historia, och det anses försumligt att kalla en relativt ny motorcykel en klassiker innan ser hur väl den står på egna bland de oräkneliga sorter av motorcyklar som har producerats. Den allmänna uppfattningen är att en klassisk motorcykel måste vara minst 25 år gammal.

Ett annat övervägande av vad som utgör en klassisk motorcykel är enkelheten i cykeln själv. Att betraktas som en klassiker, bör en motorcykel upprätthålla enkla estetik hearkening tillbaka till ursprunget till dessa fordon. Luftkylda, två-cylindriga motorer, enkla strålkastare och dubbla stöd på bakhjulet är alla anses klassiska motorcykel kännetecken. Kåpor, gjutna hjul och vätskekylning är exempel på sådant som normalt tar bort motorcyklar från övervägande som klassiker.

Utseendet på en motorcykel hålls i högt anseende som sin uppfattning som en klassiker också. Detta kan vara den största avgränsare mellan en klassisk motorcykel och en vintage en i många kretsar. Klassiker anses ha reserv utseende och enkla linjer som finns på efter världskriget motorcyklar. Många populära moderna motorcyklar likna denna look av robust elegans, och populariteten av denna look ger tilltro till att det är märket för en klassiker.

Statusen för en motorcykel går en lång väg mot dess beteckning som en klassiker. Motorcyklar som kan ha sett den del, hade rätt komponenter och är tillräckligt gammal nog skulle diskvalificeras av deras dåliga uppförande eller prestanda. En klassisk motorcykel står förutom i kvaliteten på dess utformning, endearing den till en bredare publik av entusiaster som kommer att känna igen det på sikt. Kanske mer än något, är detta mystik framkallats av dess status vad som driver definitionen av en klassiker.

  • Motorcyklar som är minst 25 år gamla anses klassiker.
  • Motorcyklar som gjorts inom de senaste 25 åren är i allmänhet inte anses klassiker.
  • Många stilar av Harley Davidson motorcyklar anses klassiker.